Shepherds pie med flødekartofler Shepherds pie med flødekartofler Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 20 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 50 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en cremet og lækker Shepherds pie med flødekartofler, kødfyld og ost. En nem hverdagsret med kødsauce og kartoffellåg. Ingrediensliste Kødfyld 1 stk. løg 3 fed hvidløg 400 g. hakket oksekød 70 g. tomatpure 1 tsk. tørret timian 1 tsk. tørret oregano 2 tsk. paprika 400 g. hakkede tomater på dåse 1 stk. grøntsagsbouillonterning 300 g. gulerod 100 g. frosne ærter salt/peber Kartoffel-låg 700 g. Peka flødekartofler med peberfrugt 80 g. revet mozzarella 0,5 bundt forårsløg Fremgangsmåde Hak løg og hvidløg fint. Varm en gryde op med fedtstof. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere til grøntsagerne er bløde. Tilsæt hakket oksekød. Vend det godt rundt og lad det få farve over det hele. Tilsæt så tomatpure, timian, oregano, paprika, hakkede tomater på dåse og smuldret bouillonterning. Vend det hele godt rundt. Skræl gulerødder og riv på et rivejern. Kom dem i saucen sammen med frosne ærter. Lad kødsaucen simre, imens ovnen varmes op. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad med smør eller olie. Smag kødfyldet til med salt/peber. Kom herefter kødfyldet over i bunden af fadet. Fordel Peka flødekartofler med peberfrugt ovenpå. Drys med revet ost. Bag fadet i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til osten er gylden. Tag fadet ud. Lad retten sætte sig 5-10 minutter. Snit forårsløg fint og drys med det inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Mummum anbefaler: Vores favoritter Madlavning er bare nemmere, når udstyret er i orden. Hvis du står og mangler en opgradering, er her vores 4 favoritter, når vi laver denne ret: Fiskars gryde Køb her Ildfast fad, sort Køb her Fiskars rivejern Køb her Fiskars kokkekniv Køb her Ovenstående indeholder reklamelinks for en eller flere af vores samarbejdspartnere (KitchenOne, KitchenTime og Kop & Kande). Køber du igennem dem, støtter du Mummum med et mindre beløb – uden det koster dig noget. REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Peka Opskrift på shepherds pie med flødekartofler Lav den nemmeste shepherds pie med flødekartofler med denne opskrift. Det her er altså bare nem og lækker hverdagsmad! Kødfyldet laves og kommes i et fad. Herefter toppes der med Peka flødekartofler med peberfrugt og revet ost. I ovnen med det og så har du altså en virkelig god omgang shepherds pie. Hvis du har prøvet Peka flødekartofler før, så ved du, at de er virkelig cremede og det er altså det perfekte kartoffellåg til kødfyldet. Hvis du har en rest kødsauce, så er det også en god måde at få brugt rester på og samtidig have hurtig hverdagsmad. Vi er sikre på, at den her ret vil falde i god jord hos både store og små, da den bare smager så godt. Man sparer helt vildt meget tid ved at bruge Peka flødekartoflerne som låg, da der jo ikke er noget forberedelse i dem. De kommes bare direkte fra pakken og over på kødet. LÆS OGSÅ: Butterdejsstang med Peka flødekartofler Kødsauce med kartoffellåg Shepherds pie består jo blot af en kødsauce eller kødfyld, som toppes med et kartoffellåg. Normalvis vil man toppe med et låg af kartoffelmos, men vi synes faktisk, at det her bliver bedre! Flødekartoflerne fra Peka er nemlig cremede og har masser af smag. De komplimenterer kødfyldet helt perfekt og så har de en god og mild smag fra peberfrugt. Der er dog også andre varianter af flødekartofler, såsom de almindelige, bearnaise og bacon. De vil alle sammen fungere godt som låg på denne Shepherds Pie. Kan jeg tilføje andre grøntsager? Ja da! Vi elsker sådan nogle retter her, fordi det er sådan en god mulighed for at tilsætte masser af grønt. I selve kødfyldet kan du også tilsætte champignon, peberfrugt, bønner, majs, squash, aubergine eller hvad du ellers lige tænker. Bare giv den gas med grøntsagerne. De giver masser af smag og så er det jo en oplagt chance for at få sneget mere grønt ind i hverdagsretterne. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.