Butterdejsstang med kartoffel, skinke og porrer

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en sprød butterdejsstang med cremet fyld af kartoffel, skinke og porrer. Butterdejsstang er god til frokost eller aftensmad.

Ingrediensliste

  • 1 pk. butterdej
  • 700 g. Peka flødekartofler med peberfrugt
  • 100 g. skinketern
  • 1 stk. porre
  • 50 g. revet mozzarella
  • 1 stk. æg
  • 2 spsk. sesamfrø

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  2. Rul en rulle butterdej ud.
  3. Fordel Peka flødekartofler med peberfrugt ned langs midten (lidt afstand fra top og bund).
  4. Rens porrer og snit fint.
  5. Fordel porrer, skinketern og mozzarella ovenpå.
  6. Skær strimler ned langs siderne af stangen. Se evt. billede længere nede.
  7. Flet stangen indover fyldet.
  8. Pensl med et sammenpisket æg og drys med sesamfrø.
  9. Bages i den forvarmet ovn i ca. 20-25 minutter eller til den er sprød og gylden.
  10. Tag den ud og lad den køle lidt af.
  11. Server.
Bedøm denne ret

REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Peka

Opskrift på butterdejsstang med kartoffel

Den nemmeste og lækreste butterdejsstang med kartoffel, porrer og skinketern. Vi har brugt de lækre flødekartofler med peberfrugt fra Peka som fyld i en sprød butterdejsstang. Flødekartoflerne kan nemlig bruges på så mange forskellige måder. Vi har valgt smagen med peberfrugt, da der er sådan en god smag i dem, som komplimenterer porrerne og skinken virkelig godt. Resultatet er en butterdejsstang med cremet fyld, som du kan servere til aftensmad, frokost, til fester eller selskaber.

Sådan en stang går man nemlig aldrig galt i byen med og så er den samtidig hurtig at bikse sammen. Den er derfor genial til de travle hverdage, hvor aftensmaden ofte skal klares hurtigt. Vi bruger bare en færdiglavet rulle butterdej, som rulles ud og så kommes der ellers bare fyld i og den flettes. I ovnen med den og vupti, så er der hurtig mad.

LÆS OGSÅ: Klik her for at se flere aftensmadsopskrifter

Butterdejsstang med kartoffel, skinke og porrer Butterdejsstang med kartoffel, skinke og porrer

Butterdej med kartoffel

Vi har kendt til Peka kartoflerne i mange, mange år. Helt tilbage fra dengang, hvor man som privat ikke kunne købe dem. Nu er de heldigvis at finde ude i rigtig mange dagligvarebutikker som Meny, Bilka, Netto og Føtex. Og så er der også kommet mange forskellige varianter. Blandt andet den her med peberfrugt. Man kan også få dem i en Bearnaise-udgave og en med bacon. Alle slags vil faktisk fint kunne passe i sådan en butterdejsstang her.

Ligeledes kan man jo også komme andre grøntsager i end porrer. Det kunne være frisk peberfrugt, ærter, majs, spinat eller squash. Er du ikke til skinketern, så kan du også bruge kylling, bacon eller helt udelade kødet for en vegetarisk butterdejsstang.

Butterdejsstang med kartoffelButterdejsstang med kartoffel

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Tags anvendt i denne opskrift

PåskefrokostPåskeEfterårForårSommerVinter

Kommentarer

  1. Hej😉

    Hvordan vil denne være at lave i forvejen og tage med til et arrangement? Tænker ift bagning/varmning osv.

    1. Hej Anne,

      Vi ville forberede fyldet dagen før. Fylde stangen og flette og gøre klar på bageplade et par timer før og så bage dem inden de skal spises. Det plejer at fungere fint for os. Vi har serveret til 50 års fødselsdag, barnedåb osv. 😀

      Kh

Skriv en kommentar