SKILDPADDE®-fastelavnsboller

Skildpadde-fastelavnsboller
Opskrift til stk. Opskrift til 4 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

8 timer

Samlet tid

8 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavede SKILDPADDE®-fastelavnsboller med skildpaddecreme og karamel. De super populære fastelavnsboller du bare må prøve!

Ingrediensliste

  • 1 pk. Mette Munk fastelavnsboller
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 120 g. Toms chokoladeskildpadder
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • Pynt

  • 4 stk. Toms chokoladeskildpadder
  • 80 g. flormelis
  • 10 g. bagekakao
  • 1,5 spsk. vand
  • 20 g. mørk chokolade

Fremgangsmåde

Creme og karamel

  1. Hæld piskefløde i en tykbundet gryde.
  2. Kog fløde op, så det rammer kogepunktet. Imens hakkes skildpadderne groft.
  3. Tag gryden af varmen og tilsæt skildpadderne. Rør det hele godt rundt, så det smelter sammen til en ensartet masse.
  4. Hæld det over i en skål og lad det køle en smule af. Herefter lægges der husholdningsfilm ned over (så det rører) – så undgår du, at der dannes en hinde på cremen. Sæt skålen på køl natten over eller minimum 8 timer.
  5. Dagen efter så piskes den let op. Pas på ikke at overpiske den, da den så kan skille.

Karamel

  1. Tag en gryde og læg dåsen i gryden.
  2. Hæld vand på til det dækker dåsen.
  3. Bring vandet i kog og sæt låg på.  Vær sikker på, at dåsen altid er helt dækket med vand.
  4. Skru ned for temperaturen og lad det simre i 3 timer.
  5. Lad herefter dåsen afkøle helt på køkkenbordet og åben den efter en times tid. Hæld karamellen over i en skål eller andet og opbevar den i køleskabet, indtil brug.
  6. På dagen hældes karamel op i en plastikpose eller sprøjtepose, hvor der klippes et lille hul i enden. Så er den super nem at sprøjte ud ovenpå fastelavnsbollerne.

Fastelavnsboller

  1. Bag fastelavnsbollerne efter pakkens anvisning.
  2. Lad dem køle helt af.
  3. Skær dem over og tag “låget” af.
  4. Fyld bunden med skildpaddecreme og en klump af karamellen i midten.
  5. Sæt låget på igen.
  6. Rør glasur sammen af flormelis, kakaopulver og varmt vand. Fordel en klat ovenpå hver.
  7. Pynt af med en lille chokoladeskildpadde og evt. lidt hakket mørk chokolade.
Bedøm denne ret

Opskrift på SKILDPADDE®-fastelavnsboller

Nem og lækker opskrift på SKILDPADDE®-fastelavnsboller. Fastelavnsboller af wienerdej fyldt med creme og karamel. Første gang vi så denne udgave af fastelavnsboller var sidste år, da de solgte dem i Brugsen. Lige siden har vi selv haft lyst til at lave vores egen udgave af den – og her er den så.

Vi snyder en smule og bruger wienerfastelavnsboller fra bake-off. De smager skønt og så er det nemt. Det eneste man skal lave selv er derfor skildpaddecremen og karamellen. Karamellen laves på kondenseret mælk og det er den absolut bedste hjemmelavet karamel.

LÆS OGSÅ: Gammeldags fastelavnsboller med creme 

Skildpadde-fastelavnsboller

Fastelavnsboller med creme

De her wienerfastelavnsboller med creme og karamel er så lækre. De er tilpas snaskede, hvilket vi elsker. Vi har selvfølgelig også toppet med en lille Toms skildpadde på toppen for lige at fuldende temaet. Så hvis du heller ikke kan modstå de lækre Toms skildpadder, så skal du prøve denne kombination i en fastelavnsbolle.

fastelavnsboller af wienerdej fastelavnsboller af wienerdej

SKILDPADDE® er et registreret varemærke tilhørende Toms Gruppen, som ikke sponsorerer, autoriserer eller godkender denne hjemmeside.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Tak for opskrift. De ser sindssygt lækre ud. Kan karamellen koges dagen i forvejen? Eller bliver den helt stiv og umedgørlig af en nat i køleskabet?

    Vh Kristina

    1. Hej,

      Det kan den sagtens 🙂 Den bliver ikke stiv i køleskabet. Den kan bare lige røres godt op inden.

      Kh

  2. Hejsa

    Skildpaddecremen har stået på køl i 5 timer nu og den er stadig helt tynd…. Når den virkelig at sætte sig på 8-9 timer? 😁

    Vi vil gerne servere dem i aften

Skriv en kommentar