Sliders med mørbrad og kompot Sliders med mørbrad og kompot Opskrift til 8162432404856647280 stk. Opskrift til 16 stk. Forberedelsestid 2 timer Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 2 timer og 25 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sliders med mørbrad og kompot. Små sliders som disse passer perfekt til tapasbordet eller som en lille forret eller appetizer. Ingrediensliste Sliders 25 g. gær 1 dl. mælk 2,5 dl. vand 1 tsk. salt 1 spsk. sukker 1 spsk. raps- eller solsikkeolie 470 g. hvedemel 1 stk. æg 20 g. sort sesamfrø Nektarinkompot 3 stk. nektarin 2 stk. løg 1 tsk. tørret timian salt/peber 2 dl. vand Chilimayo 150 g. mayonnaise 2 tsk. sweet chilisauce 1 tsk. chilisauce 0,5 tsk. flormelis 1 tsk. paprika 0,5 fed hvidløg salt 1 spsk. ketchup Fyld 200 g. bacon i skiver 40 g. frisk spinat 550 g. svinemørbrad salt/peber Fremgangsmåde Burgerboller Først skal sliders bages. I en skål opløses gær i lunkent vand og mælk. Tilsæt salt, sukker og olie og rør godt rundt. Tilsæt nu mel lidt efter lidt indtil alt melet er brugt. Ælt dejen godt og del den i 16-20 stk. Rul dem til boller og sæt dem på en bageplade beklædt med bagepapir. Lad de små sliders hæve i 1 time et lunt sted. Nu skal dine sliders bages. I et lille krus piskes et æg. Pensel nu sliders med æg og drys med sort sesam. Bag dine sliders ved fortsat 200 grader varmluft i 7-9 minutter. Tag dem ud og lad dem afkøle på en bagerist. Du kan sagtens bage dem på forhånd og fryse dem ned inden brug. Kompotten laves. Skræl nektariner. Skær løg og nektariner i tern. Opvarm en pande med lidt fedtstof. Tilsæt nektariner og løg. Lad det stege ved middelvarme, så løgene bliver bløde – men ikke mørke. Tilsæt salt, peber og timian. Når løgene er bløde tilsættes vand. Lad det simre 10 minutter. Når kompotten har den ønskede konsistens blendes den kort med en stavblender. Ovnen tændes på 200 grader varmluft. Mørbraden renses for sener. Baconskiverne lægges på en bageplade beklædt med bagepapir. Disse steges i den forvarmede ovn i 6-7 minutter. Herefter tages bacon af pladen. Læg herefter mørbraden på pladen og drys massere af salt og peber. Bag mørbraden i ca. 17 minutter til den er 62-65 grader som kernetemperatur, så vil den nemlig være rosa og saftig. Lad mørbraden hvile. Sidst men ikke mindst skal chilimayoen laves. Hvidløg presses og tilsættes i mayonnaisen. Herefter tilsættes chilisaucer, krydderier, flormelis og ketchup. Skyl spinaten. Nu er du klar til at bygge dine sliders. Smør under- og overbolle med mayonnaise. Læg herefter spinat, en tyk skive mørbrad, nektarinkompot, sprødstegt bacon og overbolle. Bedøm denne ret Lås skærm REKLAME: Opskriften er lavet i samarbejde med Glad for Gris #gladforgris #partofaeuropeanmovementformoretaste Små sliders med mørbrad og kompot af nektariner Her får du en nem opskrift på sliders med mørbrad, chilimayo og kompot af nektariner. En anderledes form for sliders da vi har lavet en lækker kompot. Nektariner er lige nu i sæson, så vi skulle selvfølgelig prøve at lave en sød og smagfuld kompot af dem. Og mums må vi bare sige. Sødmen fra kompotten passer så godt til den salte og saftige mørbrad. Vi har tilsat sprødstegt bacon for at få sprødhed i burgeren. Du kan også sagtens bruge serranoskinke eller undvære, det giver dog en smag i slidersene. LÆS OGSÅ: Sliders med bøf. cheddar og ristede løgringe Sliders i alle afskygninger Vi er kæmpe fan af små sliders. Vi elsker at servere og ikke mindst lave de søde burgere. I følge os er de en stor del af tapasbordet, så vi laver næsten altid mindst en slags sliders til vores tapas. Det er en sikker tapas, da den falder i god jord hos de fleste. Derudover egner de sig godt til aftensmaden, hvor de kan serveres med pommes frites eller sundere fritter som gulerodsfritter, bønnefritter, fritter af søde kartofler mm. Hvad kan jeg forberede? Har du god tid en dag, så kan du lave en større portion sliders og kompot. Frys det ned i portioner og tag det op efter behov. Derved bliver denne sliders opskrift endnu nemmere, da det blot er kødet og grøntsagerne du skal koncentrere dig om. Følg også med på de sociale medier Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.
Skal man fileter mandarinerne altså er der kun kødet man skal tag???? Eller må den godt blive siden. Jeg vil lave den kold og bruge den til natmad sammen med en anden sliders Mvh Ulla Svar
Hej Ulla, Det er ikke mandariner, men nektariner vi bruger (og de skal skrælles). Man kan også bruge tørrede abrikoser. Kh Svar
Hej, Synes opskriften ser super lækker ud og vil gerne lave noget som dette til en middag med flere forskellige sliders på fredag. Nektariner er dog ikke i sæson, så har svært ved at finde nogen. Kan se I selv foreslår tørrede abrikoser, men hvor mange skal man bruge til en tilsvarende portion? Eller har i et andet godt alternativ – har selv overvejet noget med mango for at få noget sødme? På forhånd tak 🙂 Svar
Hej Line, Ja, tørrede abrikoser. Ca. 150 g. Ellers kan du også lave/bruge en mangochutney 🙂 Held og lykke med det! De er så lækre 😉 Kh Svar