Smørrebrød med kamsteg og rødkål

smørrebrød med flæskesteg
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Opskrift på hjemmelavet, højtbelagt smørrebrød med kamsteg og rødkål. Rugbrød med flæskesteg, flæskesvær og appelsin er skønt til frokost eller til gæster.

Ingrediensliste

 • 4 skiver rugbrød
 • 20 g. smør
 • 4 blade krølsalat
 • 8 skiver kamsteg
 • 4 spsk. syltet rødkål
 • 1 stk. appelsin
 • 4 skiver agurk
 • 20 g. flæskesvær

Fremgangsmåde

 1. Smør rugbrød med smør. Pynt med krølsalat.
 2. Fold dine skiver af kamsteg og læg 2 skiver på hver.
 3. Læg 1 spsk. rødkål på hver rugbrød.
 4. Skær appelsin i skiver. Lav et lille snit i appelsinskiven, så du kan bruge den som en “springer”. Læg appelsin sammen med en agurkespringer.
 5. Pynt med agurke- og appelsinspringer.
 6. Læg en flæskesvær på hver rugbrød og pynt af med lidt grønt.
Bedøm denne ret

Opskrift på smørrebrød med kamsteg og rødkål

Hjemmelavet, højtbelagt smørrebrød med kamsteg, rødkål, flæskesvær og appelsin. I sandhed en lækker rugbrødsmad, som uden tvivl falder i god jord hos de fleste danskere. Sådan et godt stykke smørrebrød her er perfekt, hvis du har en rest flæskesteg, som du skal have brugt. Det er sjældent, at det er godt, at genvarme kamsteg, da det ofte kan blive tørt. Derfor er det helt ideelt at bruge en rest til lækkert smørrebrød.

Udover kamsteg, så har vi toppet med rødkål, appelsin, agurk samt flæskesvær. Man burde derudover også toppe med noget syltet som eksempelvis asier eller syltede agurker. Vi har brugt et lækkert rugbrød fra bageren, som er saftigt og fyldt med kerner. Den perfekte kontrast til resten af maden.

LÆS OGSÅ: Smørrebrød med roastbeef

smørrebrød med flæskesteg

Rugbrød med flæskesteg

Sådan en rugbrød med flæskesteg eller kamsteg er altid en vinder. Det smager bare skønt og er helt genialt at servere til frokost, hvis du skal have gæster. Det kan også være fordi, at du bare gerne vil gøre lidt ekstra ud af din egen frokost eller madpakke.

Så har vi altså masser af inspiration til lækkert smørrebrød. Nogle gange kan det være lidt en jungle i forhold til hvad der smager godt oven på de forskellige ting. Men én ting er sikkert. Den her kombination går man aldrig galt i byen med.

Skal det være ekstra godt, så laver du også en hjemmelavet rødkålssalat, som du topper med. Det er sådan et projekt, hvis man har meget god tid og alt skal være hjemmelavet.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar