Avocado toast

Avocado toast
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

15 minutter

Beskrivelse

Den bedste avocado toast med æg. Ristet brød med avocado, tomat, rødløg, pocheret æg og frisk karse. Den lækreste avocadomad.

Ingrediensliste

 • 2 skiver groft brød
 • 20 g. rucola
 • 1 stk. avocado
 • 1 stk. tomat
 • 0,5 stk. rødløg
 • 2 spsk. karse
 • salt/peber
 • Pocheret æg

 • 5 dl. vand
 • 0,25 dl. eddike
 • 2 stk. æg

Fremgangsmåde

 1. Bring vand, eddike og salt i kog i en gryde.
 2. Slå æg ud i kopper.
 3. Når vandet koger, piskes der med et piskeris, så der dannes en hvirvel.
 4. Fjern piskeriset og hæld forsigtigt æggene 1 ad gangen ned i vandet. 
 5. Lad æggene koge i cirka 3 min. Æggehviden skal være stivnet. 
 6. Tag æggene op med en hulske og læg dem i en skål med koldt vand. Lad dem ligge deri, imens du laver det resterende.
 7. Rist brød på brødrister.
 8. Skær tomat og rødløg i tern. Bland det sammen på skærebrættet.
 9. Anret et stykke ristet brød med rucola. Top med avocadoskiver, blanding af tomat og rødløg.
 10. Top med pocheret æg, karse samt salt/peber.
 11. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på Avocado toast

Her får du opskriften på vores absolut yndlingsfrokost for tiden, nemlig en lækker avocado toast med æg. En mættende og nem omgang frokost, som ligner og smager som en million. Selvom den ser fancy ud, så er den slet ikke svær at lave. Maden består af et stykke surdejsbrød, som bliver ristet. Ovenpå toppes det med skiver af avocado, tomat og rødløg, pocheret æg, frisk karse og et generøst drys salt og peber. Den absolut lækreste mad, som vi aldrig bliver trætte af!

Når vi er ude at spise på cafe, så er det også ofte en avocadotoast vi bestiller. Sådan en mad går man bare aldrig galt i byen med. Og så kan den spises til morgenmad, frokost eller aftensmad. Sådan en mad, som bare er god døgnet rundt.

LÆS OGSÅ: Opskrifter og ideer til en sund frokost

Avocado toast

Avocadomad med æg

Det her er præcis hvad vi forbinder med en god avocadomad med æg. Vi har valgt at lave den med franskbrød, men vil man have en endnu grovere variant, så smager den også fantastisk med et godt stykke rugbrød. Vi køber ofte et stort surdejsfranskbrød. Så skærer vi det i skiver og fryser ned. Så kan man nemlig nemt tage et par skiver op og så riste dem på brødristeren til en mad som denne. Det er genialt, hvis man ikke lige har en surdejsbager tæt på sig. Så tip hermed givet videre!

En god avocadomad skal også indeholde æg. Vi har gjort det lidt ekstra fancy her og lavet et pocheret æg, men du kan også lave et spejlæg eller bare et blødkogt æg. Det gode ved et pocheret æg eller et blødkogt æg er, at den bløde blomme fungerer lidt som “dressing”. Så man behøves ikke andet smørelse end det.

Avocado toast

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar