Smørstegte grøntsager

Smørstegte grøntsager
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på smørstegte grøntsager på pande. Grøntsager på panden er lækkert som tilbehør til aftensmaden eksempelvis stegt kød.

Ingrediensliste

 • 50 g. smør
 • 0,5 bundt forårsløg
 • 1 stk. squash
 • 1 stk. rød peberfrugt
 • 150 g. grønne bønner
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Skær grøntsager ud i grove stykker.
 2. Varm en pande op med smør.
 3. Når smørret er smeltet, så kommes grøntsager på.
 4. Lad dem sautere i 5-6 minutter, imens de løbende rystes godt eller vendes. De må gerne stadig have lidt bid.
 5. Krydr godt med groft salt og peber.
 6. Server herefter med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på smørstegte grøntsager

Trænger du lige til noget grønt tilbehør, så lad det være disse smørstegte grøntsager. Sådan en omgang her laver vi ofte, hvis vi har lidt forskellige grøntsager i grøntsagsskuffen. Det smager skønt til en rød bøf, en hakkebøf, et stykke stegt kylling eller som tilbehør til en gryderet. Ja, vi kunne faktisk finde på at servere det som tilbehør til det meste. Vi prøver gerne at få grønt ind i hverdagen og meget gerne en eller anden form for grønt til aftensmaden. I stedet for altid at lave en salat, så er vi begyndt at sautere en masse grøntsager i smør. Det er så lækkert og samtidig en helt vildt nem måde at lave noget grønt tilbehør på.

Her har vi smørstegt squash, peberfrugt, grønne bønner og forårsløg. De skæres ud i lidt grove stykker og så steges de ellers bare i smør. Man kan lige smage til med lidt groft salt, peber og evt. lidt frisk citronsaft. Det er så simpelt og nemt tilbehør ud af grøntsager, men det smager bare godt. Kunsten er, at grøntsagerne blot steges til de er blevet møre, men stadig har en smule bid. Man skal helst ikke stege dem til ugenkendelighed.

LÆS OGSÅ: Se flere ideer til grøntsager som tilbehør her

Smørstegte grøntsager

Grøntsager på panden

Det er grøntsager, som steges på panden. Grøntsager på panden er en af de helt nemme måde at lave tilbehør med grøntsager på. Det hele skæres blot ud i grove stykker og steges på pande. Man kan stege i smør eller olie. Vi kan godt lide smagen af smør og når det bliver smørstegt, så det vælger vi oftest. Men ellers kan det også noget med en god olivenolie.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar