Solbærcheesecake Solbærcheesecake Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 personer Opskrift til 8 personer Forberedelsestid 30 minutter Tilberedelsestid 4 timer Samlet tid 4 timer og 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en lækker og nem cheesecake med solbær. Solbærcheesecake er en skøn sommerdessert, som er nem at lave og som smager fantastisk. Ingrediensliste Kiksebund 180 g. digestivekiks 90 g. smør Fyld 3 stk. husblas 1 stk. æggeblomme 5 spsk. sukker 1,5 tsk. vaniljesukker 200 g. naturel flødeost 2,5 dl. piskefløde 1 spsk. citronsaft Solbærgele 2 dl. solbærsaft 3 husblas Fremgangsmåde Beklæd en springform (Ø20) med bagepapir i bunden. Put digestivekiks i en foodprocessor og blend det, så det bliver helt fint. Du kan også putte kiks op i en plastikpose og så knuse dem med en kagerulle eller noget andet, som du kan banke dem med. Smelt smør. Bland knust kiks og smør rigtig godt. Pres kikseblandingen godt ned i bunden af springformen. Brug evt. et glas eller en ske til at presse kiksen godt ned. Sæt bunden på køl, imens du laver fyldet. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over. Læg husblas i blød i koldt vand til din gele. Varm solbærsaft (ufortyndet) op i en gryde ved lav varme. Når husblas er udblødt, så tilsættes det til solbærsaften. Rør rundt indtil husblassen er smeltet helt ind i saften. Tag gryden af blusset og lad det køle af. Når du kan stikke en finger i og det ikke er varmt mere, så hældes det forsigtigt ovenpå din cheesecake. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig. Ved servering, så tages en tynd kniv som skylles i varmt vand. Tør kniven af og kør den rundt langs springformen, inden den løsnes. Løsn forsigtigt springformen. Skub din cheesecake over på et fad eller tallerken. Hvis der er nogle grimme kanter, så kan du glatte dem ud med bagsiden af en varm kniv. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er. Bedøm denne ret Lås skærm Nem og lækker opskrift på solbærcheesecake Den lækreste solbærcheesecake med sprød kiksebund, cremet og lækkert vaniljefyld og en frisk solbærgele på toppen. Solbærrene er endelig i sæson, så hvis du har en busk fyldt med solbær, så er det denne lækre opskrift du skal lave! Server den til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller som dessert en dag du har gæster eller familien på besøg. Det er bare så god en ostekage, som man aldrig går galt i byen med. Samtidig er det en super måde at få udnyttet, at solbær er i sæson. LÆS OGSÅ: Solbærsaft Cheesecake med solbær Den her cheesecake med solbær får den flotteste bordeauxrøde farve. Den er simpelthen så fin! Der er kun brugt solbær og den er ikke farvet med andre ting end det. Det giver den smukkeste cheesecake. Du kan pynte den med lidt friske solbær, ribs eller andre bær. Nem sommerdessert med solbær Cheesecake er en super nem sommerdessert, da den kan laves dagen før eller faktisk et par dage før. Du kan nemlig sagtens lave den 2 dage inden den skal bruges. Vent dog med at tage den ud af formen til på dagen. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hej ☺️ Kan man godt lave den torsdag aften og servere den lørdag aften, uden den bliver dårlig? Bh Maria Svar