Solbærcheesecake

Nem og lækker opskrift på solbærcheesecake

Solbærcheesecake

Opskrift til personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

4 timer

Samlet tid

4 timer og 30 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og nem cheesecake med solbær. Solbærcheesecake er en skøn sommerdessert, som er nem at lave og som smager fantastisk.

Ingrediensliste

  • Kiksebund

  • 140 g. digestivekiks
  • 70 g. smør
  • Fyld

  • 3 husblas
  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 5 spsk. sukker
  • 1,5 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. naturel flødeost
  • 2,5 dl. piskefløde
  • 1 spsk. citronsaft
  • Solbærgele

  • 2 dl. solbærsaft
  • 3 husblas

Fremgangsmåde

  1. Start med at knuse dine digestive kiks. Tip: put dine kiks i en plastikpose og slå med noget hårdt: kødhammer, kagerulle etc.
  2. Smelt smør. Bland dine smuldrede kiks med den smeltede smør.
  3. Gør din springform klar. Find en springform (vi brugte en i størrelsen Ø20 cm). For den med bagepapir i bunden.
  4. Hæld din blanding med kiks og smør ned i springformen og pres det godt ned og ud i siderne. Sæt på køl, imens du laver ostefyldet.
  5. Nu skal du i gang med dit ostefyld. Læg husblas i blød i koldt vand i en skål.
  6. Pisk æg med sukker og vaniljesukker. Tilsæt herefter din flødeost, men pisk ikke. Rør det forsigtigt rundt.
  7. Pisk din fløde til en let flødeskum. Bland den sammen med din flødeostblanding.
  8. Nu skal du i gang med husblassen. Hvis du har en mikroovn, så er det nemmest at bruge en lille skål. Placer citronsaft i en skål, sammen med din drænede husblas. Giv det 30 sek. i mikroovnen (eller indtil din husblas er smeltet). Hvis du ikke har en mikroovn, så kan det også gøres i en lille gryde på komfuret. Placer citronsaft og drænet husblas i en lille gryde og opvarm ved lav varme, indtil husblassen er smeltet. Tag den af varmen, når det er smeltet.
  9. Tag 1-2 spsk. af flødeost-blandingen og put den over i din husblasblanding. Rør det godt ud, så du ikke har klumper. Dette gør man for at sænke temperaturen på husblassen inden den hældes over i hele flødeostblandingen. Bland yderligere et par spsk. af flødeostblandingen over i husblassen. Hæld til sidst det hele sammen og rør det godt sammen.
  10. Når du har en ensartet blanding, så hælder du den ovenpå din kiksebund.
  11. Sæt kagen på køl i minimum 3-4 timer eller gerne natten over.
  12. Læg husblas i blød i koldt vand til din gele.
  13. Varm solbærsaft (ufortyndet) op i en gryde ved lav varme.
  14. Når husblas er udblødt, så tilsættes det til solbærsaften. Rør rundt indtil husblassen er smeltet helt ind i saften. Tag gryden af blusset og lad det køle af. Når du kan stikke en finger i og det ikke er varmt mere, så hældes det forsigtigt ovenpå din cheesecake.
  15. Sæt din cheesecake tilbage på køl i yderligere 1-2 timer, så det sidste lag kan få lov til at sætte sig.
  16. Ved servering, så tages en tynd kniv som skylles i varmt vand. Tør kniven af og kør den rundt langs springformen, inden den løsnes. Løsn forsigtigt springformen.
  17. Skub din cheesecake over på et fad eller tallerken.
  18. Hvis der er nogle grimme kanter, så kan du glatte dem ud med bagsiden af en varm kniv.
  19. Server din cheesecake med friske bær, chokolade eller bare som den er.

Bedøm denne ret

Nem og lækker opskrift på solbærcheesecake

Den lækreste solbærcheesecake med sprød kiksebund, cremet og lækkert vaniljefyld og en frisk solbærgele på toppen. Solbærrene er endelig i sæson, så hvis du har en busk fyldt med solbær, så er det denne lækre opskrift du skal lave!

LÆS OGSÅ: Solbærsaft

Nem og lækker opskrift på solbærcheesecake

Cheesecake med solbær

Den her cheesecake med solbær får den flotteste bordeauxrøde farve. Den er simpelthen så fin! Der er kun brugt solbær og den er ikke farvet med andre ting end det. Det giver den smukkeste cheesecake. Du kan pynte den med lidt friske solbær, ribs eller andre bær.

Nem og lækker opskrift på solbærcheesecake

Nem sommerdessert

Cheesecake er en super nem sommerdessert, da den kan laves dagen før eller faktisk et par dage før. Du kan nemlig sagtens lave den 2 dage inden den skal bruges. Vent dog med at tage den ud af formen til på dagen.

FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag