Sommer flæskesteg med bagte kartofler og tzatziki

Sommer flæskesteg med bagte kartofler og tzatziki
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

35 minutter

Tilberedelsestid

2 timer

Samlet tid

2 timer og 35 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sommer flæskesteg med bagte kartofler, tzatziki og en frisk æblesalat. Flæskesteg smager også fantastisk om sommeren.

Ingrediensliste

  • Flæskesteg

  • 1 kg. flæskesteg
  • 5 dl. vand
  • 6 stk. peberkorn
  • 4 stk. laurbærblade
  • salt
  • Bagte kartofler

  • 800 g. kartoffel
  • 400 g. sød kartoffel
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 1 spsk. tørret timian
  • salt/peber
  • Æblesalat

  • 50 g. blandet salat
  • 2 stk. æble
  • 1 stk. avocado
  • 0,5 stk. agurk
  • 0,5 bundt forårsløg
  • 100 g. fetaost
  • 100 g. saltmandler
  • Dressing til salat

  • 0,25 bundt frisk persille
  • 2 tsk. sød sennep
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 spsk. akaciehonning
  • salt/peber
  • Tzatziki

  • 250 g. græsk yoghurt
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. agurk
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

Flæskesteg

  1. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  2. Kog vand og opløs bouillonterning der i (bouillonterning kan udelades. Det giver bare lidt ekstra smag til den væde, som du skal bruge til din sauce).
  3. Tag din steg frem. Placer den med sværene nedad i et ildfast fad.
  4. Hæld bouillonvand i fadet, så det dækker sværene. Kom peberkorn og laurbærblade ned i vandet rundt om stegen.
  5. Sæt fadet i ovnen i 20 minutter.
  6. Tag herefter fadet ud. Vend stegen rundt, så sværene kommer opad. Tag en skarp kniv og rids efter (de fleste stege er ridset på forhånd, men det er blot vejledende, så det er altid en god idé at gå efter med en kniv). Rids ned langs fedtet og undgå at skære ned i selve kødet. Hvis den er ujævn i højden, så kan du stable den op med lidt staniol, som er krøllet sammen (så får du de sprødeste svær).
  7. Fordel godt med salt på sværene og også gerne nede mellem dem.
  8. Sæt flæskestegen tilbage i ovnen. Nu skal den have 1 time og 30 minutter eller indtil den får en kernetemperatur på 62-65 grader. Tjek gerne temperaturen undervejs.
  9. Hvis vandet begynder at svinde meget ind under tilberedningen, så kan du hælde lidt mere vand i fadet undervejs.
  10. Tag stegen ud af ovnen, når den er færdig.
  11. Tag stegen over på et skærebræt. Gem væsken fra stegen, så du kan bruge det til en god sovs.
  12. Lad den gerne hvile 5-10 minutter (den skal ikke dækkes til med noget), inden den skæres ud.
  13. Skær ud i skiver og server. Drys evt. med lidt ekstra salt på selve kødet.

Bagte kartofler

  1. Rens kartofler og skræl dem evt. Man kan også lade skrællen sidde på.
  2. Skær ud i både eller stave.
  3. Vend med olie, tørret timian, salt og peber.
  4. Fordel på en bradepande med bagepapir på.
  5. Når der er omkring 30-40 minutter tilbage af tiden på flæskestegen, så sættes bradepanden ind i ovnen under flæskestegen.
  6. Rør rundt undervejs. Det er især vigtigt, hvis din ovn bager lidt ujævnt.

Tzatziki

  1. Agurken skylles og rives på groft på et rivejern.
  2. Alt væske presses ud. Vi brugte et rent viskestykke til at presse væden ud.
  3. Bland nu revet agurk med græsk yoghurt.
  4. Hak hvidløg fint eller pres i en i hvidløgspresser.
  5. Tilsæt til din tzatziki.
  6. Smag til med salt/peber. Sæt på køl indtil servering.

Æblesalat

  1. Find et fad frem, som du vil servere salaten på.
  2. Skyl salat og fordel udover det hele.
  3. Snit forårsløg fint. Skær æble i tynde både eller tern. Halver agurk og fjern de våde kerner. Skær ud i skiver. Skær avocado i skiver.
  4. Hvis du bruger feta i blok (det gør vi altid, da den bare smager bedst), så skæres den ud i små tern.
  5. Fordel æble, agurk, avocado, forårsløg og feta udover salaten.
  6. Nu til dressingen. Find et lille glas med låg frem eller noget andet, hvor du har mulighed for at ryste det. Hak persille fint og kom alle ingredienserne til dressingen op i bøtten. Ryst det godt sammen til dressingen tykner en smule.
  7. Hæld dressingen udover salaten og top med saltmandler.
Bedøm denne ret

Opskrift på sommer flæskesteg med bagte kartofler og tzatziki

Hvis du ligesom os også godt kan spise flæskesteg året rundt, så skal du prøve den her sommer flæskesteg med bagte kartofler, tzatziki og en frisk æblesalat. Et godt bud på hvordan man kan servere en flæskesteg i de varme sommermåneder, hvor man nødvendigvis ikke har lyst til kogte kartofler og en fed brun sauce. Det her er så lækker en menu og så kan man stadig får den lækre flæskesteg med sprøde svær om sommeren.

Menuen er en saftig flæskesteg med sprøde svær, bagte kartofler og søde kartofler, en hjemmelavet tzatziki og en æblesalat med fetaost, avocado og saltmandler. Selvom det ser omstændigt ud, så er det faktisk ganske nemt at lave. Flæskestegen og de bagte kartofler passer jo stort set sig selv. Så imens det er i ovnen, så kan man gøre tzatziki og salat klar.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på sommermad her

Sommer flæskesteg med bagte kartofler og tzatziki

Sommerflæskesteg opskrift

Det er en god opskrift og ide til en sommerflæskesteg. Men hvis du er mere til den traditionelle udgave med brun sauce og kartofler, så kan man jo også blot lave det. Om sommeren er det ofte bare ikke lige det man har lyst til på en varm sommerdag. Så er det her altså et godt alternativ. Og skal det være endnu bedre, så griller du flæskestegen i stedet for at lave den i ovnen.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar