Spidskålssalat med ærter og mormordressing Spidskålssalat med ærter Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930313233343536373839405051525354555657585960 personer Opskrift til 4 personer Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 0 minutter Samlet tid 15 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem og lækker opskrift på spidskålssalat med ærter, dild og mormordressing. En hurtig spidskålssalat med dressing. Ingrediensliste Spidskålssalat 0,5 stk. spidskål 200 g. frosne ærter 0,5 bundt frisk dild Mormordressing 1 dl. piskefløde 3 spsk. citronsaft 2 tsk. sukker salt/peber Fremgangsmåde Snit spidskål fint (eller brug et mandolinjern). Tø ærter op ved at skylle dem i en si med vand. Hak dild fint. Vend spidskål, optøede ærter og dild sammen i en skål. Nu til dressingen. Put alle ingredienserne i et glas eller bøtte med låg. Pisk eller ryst det godt sammen, så dressingen tykner en smule. Smag til med salt og friskkværnet peber og tilføj evt. mere citronsaft/sukker alt efter hvordan du vil have balancen mellem syrlighed og sødme skal være. Vend dressingen sammen med salaten. Anret på et fad og pynt evt. med lidt frisk dild på toppen. Server med det samme. Bedøm denne ret Lås skærm Opskrift på spidskålssalat med ærter Skal der laves en hurtig salat til aftensmaden, så kunne denne spidskålssalat med ærter, frisk dild og mormordressing være et godt bud. Det er sådan en salat, som vi ofte har ingredienserne til og som ikke kræver lang tid at bikse sammen. Selvom det er relativt simple ingredienser, så kan man altså bikse en smagfuld og sprød salat sammen med masser af smag. Hemmeligheden bag den er mormordressingen. Kender du mormordressing? Det er en hurtig ryste-dressing, som laves på piskefløde, citronsaft, sukker og salt og peber. Den er så hurtig og nem at lave og så tilfører den noget sødme og syrlighed til den sprøde kål, som smager helt fantastisk. Sådan en spidskålssalat med ærter kan jo serveres til det meste, men vi serverer det gerne til de retter, som bare lige mangler et sprødt og grønt element. Det kunne være til en gryderet, til et godt stykke kød eller en omgang spaghetti med kødsauce. LÆS OGSÅ: Se flere nemme kålsalater her Kålsalat med ærter og dild Sådan en kålsalat med ærter og dild er så nem at lave. Vi har ofte spidskål, da det er en grøntsag, som har lang holdbarhed og som man hurtigt kan gøre “frisk” igen. Hvis den er blevet lidt slatten, så snittes den og så kan den kommes i isvand, inden den skal bruges. Så genvinder den sin sprødhed. Spidskål er desuden en ingrediens, som vi ofte bruger som base for vores salater. Den er mild i smagen, er sprød og så absorberer den bare den dressing, som der kommes på. En genial grøntsag, hvis du spørger os. Her har vi brugt frosne ærter, da vi stort set altid har det i fryseren og så en rest frisk dild, som også ofte er tilbage efter ugens løb. Du kan selvfølelig også bruge friske ærter eller andre grøntsager. Det kunne være bønner, edamamebønner, gulerod eller andet i den stil. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.