Spinatlasagne

Spinatlasagne
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

30 minuttter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på vegetarisk spinatlasagne. Den bedste lasagne med spinat, bechamelsauce og lasagneplader.

Ingrediensliste

  • 3 fed hvidløg
  • 2 stk. løg
  • 750 g. frossen spinat
  • salt/peber
  • 16 stk. lasagneplader
  • 150 g. revet mozzarella
  • Bechamelsauce

  • 4 spsk. hvedemel
  • 30 g. smør
  • 6 dl. mælk
  • 0,5 tsk. stødt muskatnød
  • 1 tsk. salt
  • 1,5 dl. vand
  • 1 stk. hønsebouillonterning

Fremgangsmåde

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Opvarm en gryde med olie og steg løg og hvidløg til det er blødt.
  3. Tilsæt frossen spinat. Skru en anelse ned for blusset (sæt evt. låg på, hvis du har det). Rør jævnligt til spinaten er tøet op. Tilsæt salt og peber.
  4. Tag gryden af varmen og sæt til side.
  5. I en anden gryde smeltes smør.
  6. Tilsæt herefter hvedemel og pisk det godt sammen med smørret, så der dannes en smørbolle. Tilsæt mælk lidt efter lidt, imens der piskes. Tilsæt også vand, stødt muskatnød og smuldret bouillonterning.
  7. Rør godt rundt indtil du har en cremet sauce. Smag til med salt/peber.
  8. Kom spinatblandingen i din bechamelsauce og rør godt rundt.
  9. Opvarm ovnen til 200 grader varmluft.
  10. Smør et ildfast fad med lidt smør eller olie.
  11. Kom et lag af din spinat-bechamelsauce i bunden af fadet. Læg et lag lasagneplader.
  12. Gentag i flere lag indtil du ikke har mere fyld. Husk altid at afslutte med spinatblandingen.
  13. Top med revet mozzarella og bag lasagnen i ovnen i ca. 30 minutter.
  14. Tag lasagnen ud og lad den stå og trække 5-10 minutter inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på spinatlasagne

En lækker, vegetarisk spinatlasagne, som er nem at lave og som smager helt forrygende. Denne lækre lasagne med spinat er lavet med masser af spinat, bechamelsauce og lasagneplader. Vi elsker at udvikle lækre opskrifter på aftensmad uden kød. Vi tager nemlig gerne et par vegetariske dage om ugen. Det er godt for miljøet og så sparer man også penge på madbudgettet. Især i denne tid, hvor dagligvarer er blevet sat op, så synes vi, at det er ekstra vigtigt at tænke over sit madbudget.

Og selvom der ikke er kød i, så behøves man slet ikke at leve af salat. Man kan simpelthen lave de absolut lækreste vegetaropskrifter, hvor man ikke går på kompromis med smagen. Det er den her lækre spinatlasagne et bevis på! En cremet lasagne, som er lagt i lag med spinat, bechamelsauce og lasagneplader.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores aftensmadsopskrifter

Spinatlasagne

Lasagne med spinat

I bedste Skipper Skræk stil, så er den her lasagne fyldt med spinat. Så har du lidt svært ved at få grønt ind i hverdagen, så er det her altså en super nem måde at gøre det på. Du kan også sagtens tilføje andre grøntsager, hvis du tænker det. Og er du ikke helt så vild med, at den er vegetarisk, så kan du også tilføje stykker af laks, kylling eller oksekød til den. Vi synes dog, at den smager ganske godt uden.

Lasagnen består af få ingredienser, er nem at lave og så passer den perfekt til en hverdagsaften. Som sagt, så kan du også komme noget kød i selve lasagnen. Ellers ville det også være lækkert at servere med et stykke stegt fisk ved siden af.

Spinatlasagne

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar