Spinatpesto

Spinatpesto
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

5 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på spinatpesto lavet med frisk spinat, hvidløg og citron. En god spinat pesto, som kan bruges til pasta, sandwich osv.

Ingrediensliste

  • 400 g. frisk spinat
  • 2 fed hvidløg
  • 75 g. parmesan
  • 50 g. solsikkekerner
  • 1 tsk. citronsaft
  • 0,5 dl. raps- eller solsikkeolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Skyl spinat.
  2. Find en blender og kom spinat, hvidløg, parmesan, solsikkekerner, citronsaft, salt og peber i.
  3. Lad det blende i gennem indtil massen er helt fin og ensartet. Tilføj olie lidt efter lidt og juster til, så du får den konsistens, som du gerne vil gave.
  4. Smag evt. til med mere salt, peber og citronsaft.
  5. Brug pestoen med det samme eller kom den i en lufttæt beholder. Sørg for at den er helt dækket af olie, da det fungerer holdbarheden.
Bedøm denne ret

Opskrift på spinatpesto

Her får du opskriften på en nem spinatpesto. Den smukkeste grønne pesto, som laves på frisk spinat, hvidløg, parmesan og solsikkekerner. Brug denne grønne pesto som smørelse i sandwich, wraps osv. Den er også god at vende i en pastaret eller lignende. Hjemmelavet grøn pesto er så nemt at lave, da alle ingredienserne bare kommes i en blender, foodprocessor eller minihakker. Og det gode ved en hjemmelavet pesto er, at man selv kan justere smagen, så den bliver, som man bedst selv kan lide den. Så juster endelig til med hvidløg eller citronsaft.

Ligger man inde med for meget spinat, så er det en god ide at bruge det til denne spinatpesto. Ofte køber vi de helt store poser med frisk spinat. Det er sjældent, at vi når at spise det hele, men så tryller vi resten om til en spinat pesto som denne eller bruger det i en smoothie.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter med spinat her

Spinatpesto

Spinat pesto opskrift

Denne spinat pesto er med frisk spinat, hvidløg, citron, solsikkekerner og olie. Vi bruger solsikkekerner, da det er billigt, men du kan også bruge mandler eller ristede pinjekerner. Men vi synes, at solsikkekerner fungerer helt fint, så derfor bruger vi det. De er nemlig meget neutrale i smagen, men giver en god konsistens og fylde til din spinat pesto. Du får som sagt en virkelig fin grøn pesto. Har du ikke helt nok spinat, så kan du supplere op med friske krydderurter, frisk grønkål eller lignende. Man kan jo bruge det meste grønne i sådan en grøn pesto.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar