Spinattærte med feta

Spinattærte med feta
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Opskrift på en lækker spinattærte med feta, skinke, rødløg og pinjekerner. En grovtærte med spinat og feta, som er nem at lave.

Ingrediensliste

  • Grov tærtebund

  • 110 g. smør
  • 100 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 1 stk. æg
  • Fyld

  • 1 stk. rødløg
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 75 g. frisk spinat
  • 150 g. skinketern
  • 100 g. fetaost
  • 30 g. pinjekerner
  • 5 stk. æg
  • 1 dl. creme fraiche
  • salt/peber
  • 0,25 bundt frisk persille

Fremgangsmåde

  1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  3. Smuldr alle ingredienserne sammen og bliv ved med at arbejde med dejen til den samler sig.
  4. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du har svært ved at samle dejen.
  5. Når du har en ensartet dej, så formes den til en kugle, som trykkes flad (så er den nem at rulle ud). Pak den ind i husholdningsfilm.
  6. Sæt dejen på køl i 30 min.
  7. Imens den er på køl, så kan du forberede fyldet.
  8. Hak rødløg fint og skyl spinat.
  9. Varm en pande op med lidt olie.
  10. Tilsæt rødløg til panden og lad dem sautere til de er bløde. Tilsæt så balsamico og akaciehonning. Lad det karamellisere.
  11. Tilføj herefter frisk spinat og lad det sautere kort til det falder sammen. Tag panden af blusset og tag fyldet fra i en skål.
  12. Pisk æg og creme fraiche sammen med salt og peber. Vend herefter rødløg, spinat og skinketern i.
  13. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
  14. Rul tærtedejen ud i lidt hvedemel til en cirkel, så den passer med et tærtefad på ca. 24-26 cm. i diameter. Kom bunden over i fadet og pres den godt ud mod kanterne. Skær evt. overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel.
  15. Forbag bunden i den forvarmet ovn i 10 minutter.
  16. Tag herefter bunden ud.
  17. Fordel æggeblandingen på bunden.
  18. Top med smuldret feta og pinjekerner.
  19. Bag tærten ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Hold øje med den efter 20 minutter, da der kan være forskel på ovne.
  20. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden den spises.
  21. Drys med lidt frisk persille på toppen inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på spinattærte med feta og skinke

En ny favorit hos os! Nemlig en spinattærte med feta, skinke, rødløg og en grov tærtebund. Vi elsker tærter og synes, at det er så undervurderet. Man kan lave så mange varianter og så smager det godt både koldt og varmt. Den her spinattærte med feta er med en grov, hjemmelavet tærtebund lavet med grahamsmel, så den mætter endnu mere. Men har du ikke tid til at lave hjemmelavet tærtebund, så kan man købe nogle ganske udemærket i supermarkederne efterhånden. De skal bare rulles ud og så placeres i tærtefadet. Men har du tiden og modet, så vil vi helt klart anbefale sådan en hjemmelavet tærtebund.

En nem omgang aftensmad er sådan en spinattærte her og så evt. med en hurtig salat til. Selve fyldet og bunden kan gøres klar i god tid, så tærten blot skal samles og bages inden servering. Tærtedej kan også sagtens laves og fryses ned, så man kan altså være meget på forkant. Eksempelvis laver vi ofte et par deje og så fryser vi dem ned i husholdningsfilm. Så er det så nemt at tage sådan en klump dej op og lave en lækker grovtærte.

LÆS OGSÅ: Se flere opskrifter på tærter med skinke her

Spinattærte med feta

Grov tærte med spinat og feta

Det er en lækker grov tærte med spinat og feta. Derudover er der skinketern, karamelliseret rødløg og pinjekerner på toppen. En smagfuld og anderledes kombination, som vi næsten vil vove at påstå, at du ikke har smagt før. Men vi elsker at eksperimentere med tærtevarianter. Vi er blevet meget vilde med at karamellisere rødløg og almindelige løg i en blanding af balsamico og honning, inden det kommes i tærten. Det giver virkelig noget dybde og karakter til smagen, som kan løfte hele din tærte med et niveau. Det passer vildt godt sammen med den grove tærtebund, som bliver sprød og mætter godt.

Spinattærte med feta

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar