
Sprød karameltærte med fløde og jordbær
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
5 timer og 15 minutterSamlet tid
5 timer og 30 minutterBeskrivelse
Opskrift på en lækker, sprød karameltærte med jordbær og fløde. Det er en kage, som ikke kræver bagning eller brug af ovn.
Ingrediensliste
-
Bund
- 220 g. digestivekiks
- 100 g. smør
-
Karamel
- 1 ds. Dulche de leche
-
Andet
- 2,5 dl. piskefløde
- 250 g. jordbær
Fremgangsmåde
Bund
- Smelt smør. Knus digestivekiks, så det bliver helt fint. Du kan evt. putte kiksene i en plastikpose og bruge en kødhammer/kagerulle til at knuse dem.
- Bland smør og kiks, så det er godt blandet sammen. Fordel kiksene i en springform eller form med diameter på 21 cm. Pres kikseblandingen godt ned i bunden og ud i kanterne, så du får dannet en kant hele vejen rundt.
- Sæt bunden på køl i mindst 3 timer eller i fryseren i 1 time.
Anretning
- Fordel karamellen ud på bunden.
- Inden servering piskes fløde til en blød flødeskum, som fordeles ud på kagen.
- Skyl jordbær og skær i kvarte. Fordel jordbær udover kagen. Du kan evt. også pynte med hakket chokolade.
- Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Nem opskrift på en sprød karameltærte med jordbær og fløde
En super lækker og nem opskrift på en sprød karameltærte med fløde og jordbær. Den består af en sprød bund af knust digestive, som er toppet med en cremet karamel. På toppen er der flødeskum og jordbær. Det er virkelig en nem og lækker kage! Perfekt som en sommerdessert eller som en nem eftermiddagskage.
Den er udviklet med inspiration fra vores banana cream pie, som også består af en sprød kiksebund og karamel. Det kan altså bare noget og så er det et kæmpe plus, at den er hurtig og nem at lave. Den skal hverken bages eller noget, men derimod blot stå og trække på køl.
LÆS OGSÅ: Banana cream pie
Karamel og kiks
Selve bunden og basen for hele kagen er blot knuste digestivekiks, som blandes med smør. Herefter fordeles hjemmelavet karamel lavet på kondenseret karamel ovenpå. Hvis du ikke er så meget til digestivekiks, så kan du også sagtens bruge bastognekiks eller en anden simpel vaniljekiks. Vi elsker blot digestivekiks, som har en mild smag.
Top med jordbær eller andre bær
Vi har valgt at lave det til en rigtig sommerkage med jordbær på. Men du kan også sagtens bruge andre bær eller frugter. Vi forestiller os, at det kunne være lækkert med brombær, hindbær, blåbær, vindruer, kiwi eller andre frugter på. Du kan bruge lige præcis dine yndlings frugter.
Kage der ikke kræver ovn eller bagning
Det er en super nem kage, som ikke kræver, at man har en ovn. Det er nemlig en såkaldt “no-bake” kage, som blot skal få lov til at stå i køleskabet. Så det bliver simpelthen ikke nemmere og vi vil vove og påstå, at den nærmest er idiot-sikker! Det sværeste i opskriften er karamellen, men den skal egentlig bare passe sig selv.
FØLG OGSÅ MED PÅ DE SOCIALE MEDIER
Følg endelig med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor du vil opleve mest aktivitet.Husk også at tagge os @mummum.dk, hvis du laver nogle af vores retter eller følger ugens madplan. Det er så hyggeligt at følge med!
Kommentarer
Hej . Den ser virkelig lækker ud. Har dog nogen som ikke er fan af flødeskum. Kan man lave det med guf ? Altså den fra pose .
Hilsen en stor fan af jeres opskrifter, har indtil videre alle bøgerne 😋😍
Hej Bettina,
Jeg tror desværre, at det vil blive meget sødt 🙂 Og dejligt vores opskrifter kan bruges! Det er vi så glade for at høre. Godt nytår til dig!
Kh
Hej..
Ville man kunne vende flødeskummet med noget fraiche eller lignende for ligesom at udligne det søde fra karamellen så det ikke bliver søde i sødt.??
Hej Birgitte,
Ja, du vil sagtens kunne komme lidt creme fraiche og/eller limesaft i for at få en lidt mere frisk skum 🙂
Kh
Kan kagen fryses ned?
Hej,
Ja uden fløde og bær <3
Kh
Jeg har ingen springform, men kun en firkantet glasform med ret høj kant. Kan den bruges eller vil bunden ikke kunne holde fast?
Hej Astrid,
Det kan du godt, men det smarte ved en springform er når kagen skal løsnes. Det kan du ikke rigtigt fra en glasform og du vil derfor ikke kunne få kagen op 🙂
Kh
Kagen ser super lækker ud – tænker den skal prøves i weekenden 🙂 bare hvis I måske vil notere det, så anbefaler Nestlé faktisk, at man ikke koger hele dåsen, men bruger en kasserolle i stedet. Blev selv opmærksom på det i forbindelse med en opskrift på Banoffee Pie 😉
Hej Gitte,
Tak for tip. Vi har aldrig haft problemer med at koge dåsen, men du kan sagtens gøre som anbefalet af Nestlé 🙂 Vi gemmer kommentaren, så andre kan se den også.
God weekend!
Kh
Kan man bruge noget andet end kondenseret mælk, hvis man ikke kan tåle laktose ?
Mvh
Iben
Hej Iben,
Desværre ikke til lige den her opskrift 🙂
Kh
I vores omegn kan man ikke finde kondenseret mælk, kan man bruge noget andet til den karamel? ?
Hej,
Er du sikker? Stort set alle butikker har det nemlig. Det står sammen med vaniljesukker, flormelis osv.
Men ellers kan du lave en alm. blød flødekaramel 🙂
Kh
Rigtig skøn kage. Men enten misforstår jeg noget ellers er jeg tidsberegning forkert. 3 timer i gryden + 1 time på køkkenbordet + 1 time i køleskabet.
Hej Marcus,
Ja, det kan vi godt se. Det er nu rettet, tak 🙂
Kh
Kan man godt koge karamellem om torsdagen og vente med at åbne den til om fredagen? 🙂
Hej Maria,
Du kan sagtens lave den på forhånd, men så vil vi anbefale at tage den ud af dåsen og hælde den over i en bøtte med låg på 🙂
Kh
Super god kage! Den var et KÆMPE hit herhjemme og det er ikke sidste gang jeg laver den 🙂
Kan helt sikkert anbefales til dem med en meget sød tand 😉
Hej Camilla,
Skønt at høre!
Kh
Kan man lave bunden og karamellen om aftenen. Lade det stå til næste dag også piske fløde og derefter servere? 🙂
Hej Diana,
Sagtens! Det kan laves 2 dage før hvis det skal være 🙂
Kh
Kan man bruge Tørsleffs “Dulche De Leche” færdiglavet karamelliseret mælk istedet for den kondenseret mælk? ?
Hej Emma,
Sagtens!
Kh
Hvilken kondenseret mælk bruger du??
Hej,
Den man lige kan få. Enten fra Nestle eller Tørsleff 🙂
Kh