Sprøde boller med havregrød Sprøde boller med havregrød Opskrift til 102030405060708090100 stk. Opskrift til 10 stk. Forberedelsestid 1 time og 15 minutter Tilberedelsestid 20 minutter Samlet tid 1 time og 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på sprøde og lækre boller med havregrød, hvor du kan bruge en rest havregrød og undgå madspild. Gode havregrødsboller. Ingrediensliste Havregrød 1 dl. havregryn 2 dl. vand Dejen 4 dl. vand 25 g. gær 2 spsk. olivenolie 1 spsk. sukker 2 tsk. salt 2 spsk. hørfrø 600 g. hvedemel Læg i kurven til - + Læg i kurv hos Nemlig.com Lægger i kurv... I samarbejde med Nemlig.com Fremgangsmåde Opløs kold grød i lunkent vand. Smuldr gær i og rør godt ud. Tilsæt så olivenolie, sukker og salt. Tilsæt så hørfrø og hvedemel. Ælt dejen godt sammen. Hvis den virker meget våd, så tilføj lidt ekstra hvedemel. Ellers så ælt den godt, på æltemaskine eller ved håndkraft. Kom et fugtigt viskestykke eller husholdningsfilm over skålen og lad dejen hæve i 1 time eller til dobbelt størrelse. Tænd ovnen på 230 grader varmluft og sæt en bageplade ind i ovnen (kan erstattes med bagestål, hvis du har det). Når ovnen er helt varm, så vendes dejen ud på bordet i lidt hvedemel. Brug en dejskærer til at skære bollerne ud og kom dem herefter over på et stykke bagepapir. Brug evt. lidt mel, hvis du har svært ved at flytte dejen uden det klistrer. Brug en spade eller pizzaspade til at flytte bagepapiret med bollerne over på bagestålet i ovnen. Hvis du bruger bagepladen fra ovnen, så tages den ud og bagepapiret rykkes over på den varme plade. Kast forsigtigt et lille glas vand ned i bunden af ovnen (kun vand, ikke selve glasset), så der med det samme skabes damp inde i ovnen. Bag bollerne i ca. 10-15 minutter indtil de er gyldne. Tag bollerne ud og lad dem afkøle på en bagerist. Lås skærm Opskrift på sprøde boller med havregrød De her sprøde boller med havregrød er bare geniale, hvis du står med en rest havregrød efter morgenmaden. Den behøver du nemlig ikke at smide ud, da den kan trylles til saftige og sprøde boller. Du får svampede boller, som også holder sig gode flere dage efter de er bagt. De er hurtigt blevet et kæmpe hit herhjemme og nu laver vi faktisk også havregrød, udelukkende for at de kan blive til disse boller. Det er sprøde boller, som er lavet med havregrød, lidt olie, vand, gær, sukker, salt og hørfrø. Det er sådan en god all-around bolle, som både kan bruges som morgenbolle, sandwichbolle eller som en eftermiddagsbolle. Sådan en bolle, som kan lidt af det hele. Du kan også tilføje andre frø eller kerner til dem end hørfrø. Hørfrø er bare ofte det, som vi lige har på lager. LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på koldhævede boller Havregrødsboller Havregrødsboller, havreboller, grødboller eller hvad end du ellers vil kalde dem. Det er i hvert fald en god bolle, hvor man kan få brugt havregrødsrester. Når man bruger grød i boller, så får man en ekstra svampet bolle. Man har nemlig mulighed for at få mere væske i dejen end hvis man bare puttede havregryn og vand i. Du får samme effekt, som man får, når man bager efter tangzhong-metoden. Tangzhong er en japansk bagemetode, som gør, at du får et meget saftigere bagværk. Samtidig med, at det holder sig frisk i flere dage. Netop fordi man ved at koge, i det her tilfælde, vand og havregryn sammen til grød, så kan man få mere væske i brødet uden at skulle tilføje mere mel. Så du får altså bare nogle lækre havregrødsboller. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.