Gammeldags vafler
Forberedelsestid
10 minutterTilberedelsestid
20 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
Nem opskrift på sprøde og nemme vafler, som mormor lavede dem. Spis vafler til aftensmad, som dessert eller blot som en snack.
Ingrediensliste
- 3 stk. æg
- 75 g. smør
- 3 spsk. sukker
- 3,5 dl. mælk
- 300 g. hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- 2 tsk. vaniljesukker
- 0,5 tsk. salt
- 1 tsk. citronsaft
Fremgangsmåde
- Smelt smør og lad det køle af.
- Fordel æggeblommer og æggehvider i hver sin skål.
- Pisk æggeblommer sammen med de resterende ingredienser.
- Pisk æggehvider helt stive. Vend dem forsigtigt i dejen (de skal vendes i og ikke piskes).
- Varm dit vaffeljern op. Smør det med lidt smør og hæld ca. 1 dl. dej i (alt efter hvor stort dit vaffeljern er).
- Bag indtil de er gyldenbrune.
- Læg dem over på en bagerist, så undgår du, at de danner fugt i bunden og bliver bløde.
Opskrift på sprøde vafler
Her får du vores bedste opskrift på sprøde og nemme vafler. Vi har nemlig fundet opskriften frem på de bedste vafler, som mormor lavede dem. Der er nemlig en helt speciel måde, hvor man skiller æggeblommer og æggehvider. Æggehviderne piskes stive og så vendes de i dejen til sidst. Det er altså tricket til de bedste vafler, som er sprøde, luftige og helt perfekte.
LÆS OGSÅ: Sunde chokoladetrøfler
Vafler til aftensmad
Vafler til aftensmad, til morgenmad. Ja, vi kan vist ikke være de eneste, som er fan af klassiske, gammeldags og sprøde af slagsen. Det var bare så fedt, når man som barn fik at vide, at vi skulle have vafler og is til aftensmad. Det blev nemlig hurtigt lavet til en konkurrence om hvem der kunne spise flest.
De bedste hjemmelavede vafler
Så her får du altså intet mindre end den bedste opskrift på hjemmelavede vafler. Du kan lave dem i et almindeligt vaffeljern eller du kan bruge et belgisk vaffeljern. Vi har et vaffeljern, som kan lave to af gangen. Det er altså ret smart, da man ikke behøves at vente alt for længe.
Kan man lave dejen på forhånd?
Du kan sagtens lave dejen nogle timer i forvejen. Opbevar den i køleskabet med husholdningsfilm over og tag den så ud, når den skal bruges. Rør forsigtigt rundt i dejen, så den bliver helt ensartet.
Kan man lave dem på forhånd?
Det kan man godt ja, men vi anbefaler det ikke. De er klart bedst, når de lige kommer ud af vaffeljernet og de stadig er sprøde og varme. I stedet anbefaler vi at gøre dejen klar på forhånd, hvis det er fordi du gerne vil spare noget tid.
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.