Spinatvafler

Spinatvafler med fyld
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde grønne vafler. Spinatvafler er så gode som en del af en sund frokost eller sund aftensmad. De er lette at lave, det kræver blot, at du har et vaffeljern. Fyld dem med laks, kylling, rejer eller hytteost. Du kan putte lige præcis det fyld i, som du har lyst til.

Ingrediensliste

  • 100 g. frisk spinat
  • 3 stk. æg
  • 1,5 tsk. bagepulver
  • 2 dl. mælk
  • 185 g. hvedemel
  • 1 tsk. salt

Fremgangsmåde

  1. Spinat, æg og mælk blendes sammen enten med en stavblender eller i en almindelig blender.
  2. Bagepulver, hvedemel og salt røres sammen med den våde blanding. Røres fri for klumper med et piskeris. Hvis dejen er lidt for tyk, så tilsættes lidt mere mælk. Hvis den derimod er lidt for tynd, så tilsættes lidt mere mel.
  3. Bages i et opvarmet vaffeljern smurt med lidt olivenolie eller andet fedtstof.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde spinatvafler

Lækre og nemme spinatvafler, som kan spises både til frokost eller aftensmad. Man kan putte lige præcis det fyld i, som man har lyst til. Vi elsker en god tunsalat, laks eller kylling sammen med salat og en cremet avocado. Selve vaflerne er super nemme at lave og er perfekte, hvis man spiser efter sense principperne eller blot prøver at få lidt mere grønt ind i hverdagen. Man kan nemlig ikke smage spinaten, så de er derfor også oplagte at give børn.

Når vi har korte dage på universitet, så elsker vi at tage hjem og lave en god frokost. Det bliver ofte til de her spinatvafler eller vores spinatpandekager, da begge dele smager super lækkert. De er så nemme at lave, da ingredienserne blot blendes sammen og så skal de bare steges i et vaffeljern. Du kan bruge et almindeligt vaffeljern eller et belgisk vaffeljern, hvis du har det. Husk blot at smøre jernet med lidt fedtstof inden, så dejen ikke hænger fast. 

Spinatvaflerne bliver en anelse bløde, når de har lagt lidt. Vi synes dog slet ikke, at det gør noget. De skal ikke sammenlignes med de sprøde og søde vafler, som man spiser med sukker og syltetøj.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på vafler

Spinatvafler med fyld

Spinatvafler med fyld

Spinatvaflerne er super lækre med fyld. Som sagt, så kan de jo toppes og fyldes med præcis det, som du bedst kan lide. Vi bruger dem lidt på samme måde som, når man spiser pandekager med fyld. Men vi synes, at specielt kylling, laks og tun gør sig rigtig godt til dem. Det smager og komplimenterer nemlig spinaten rigtig godt! Så hvis du lige står og mangler en sund, mættende og nem aftensmadsidé, så skal du da prøve sådan en portion spinatvafler med fyld. Og hvis dine børn er bange for den grønne farve, så kan de jo kaldes monster-vafler eller shrek-vafler.

Spinatvafler med fyld

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

Skriv en kommentar