Stracciatella ost

Stracciatella
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 10 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på hjemmelavet straciatella ost. Server osten som tilbehør til brød, til pastaretter eller brug i sandwich.

Ingrediensliste

  • 250 g. frisk mozzarella
  • 1,5 dl. piskefløde
  • 2 spsk. olivenolie
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Riv mozzarella i små stykker.
  2. Hæld fløde på og rør rundt.
  3. Sæt på køl – mindst 1 time. Den kan også sagtens stå natten over.
  4. Anret i en skål og top med olivenolie, salt og friskkværnet peber.
Bedøm denne ret

Opskrift på stracciatella ost

Er du også vild med stracciatella ost, så er det heldigvis så nemt at lave selv! Det kræver kun 5 minutters arbejdstid og så skal det ellers bare stå og trække på køl. Det er helt ideelt at servere til tapas eller bare som en lille sommersnack. Server med noget godt brød til, evt. surdejsbrød og så har man altså alletiders lille sommersnack. Vi bruger det også som smørelse i sandwich og til pizza. Stracciatellaosten består blot af frisk bøfmozzarella og fløde. Efter det har trukket, så kommes der en god olivenolie samt salt og friskkværnet peber udover. Og så er magien altså opstået!

Men hvad er stracciatellaost? Er du vild med burrata? Så vil det uden tvivl være noget for dig. Det er nemlig den bløde del, som er indeni burrata. Det er lynhurtigt blevet populært og man kan efterhånden få det mange steder, når man er ude at spise. Det bruges ofte som tilbehør på pastaretter eller på pizza. Og det smager altså bare hammerlækkert. Vi er i hvert fald ellevilde med det og var derfor nødt til at have en opskrift på det, så I også kan lave det.

LÆS OGSÅ: Se alle vores tapasopskrifter her

Stracciatella

Hjemmelavet stracciatellaost

Det er som sagt så nemt at lave hjemmelavet stracciatellaost helt selv. Udover at være nemt at lave selv, så er det altså helt luksuriøs spise. Vores venner og familie elsker, når vi inviterer på tapas og der er stracciatella. Vi kan kun anbefale at servere til tapas. Forskellige lækre pølser, den her ost, pesto, hummus og masser af lækkert brød. Det er altså opskriften på en god hyggeaften med veninderne eller familien.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar