Sund chokoladegranola

Sund chokoladegranola
Opskrift til g. Opskrift til 500 g.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og god opskrift på sund chokoladegranola med stykker af chokolade, som er perfekt ovenpå skyr, yoghurt, smoothiebowls eller blot med mælk på.

Ingrediensliste

  • 100 g. akaciehonning
  • 10 g. raps- eller solsikkeolie
  • 250 g. mandler
  • 150 g. solsikkekerner
  • 100 g. hasselnødder
  • 2 spsk. bagekakao
  • 100 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Start med at veje alle dine nødder og kerner af.
  2. Hak dem groft eller giv dem en tur i en foodprocessor.
  3. Bland agavesirup eller akaciehonning med olie og kakapulver.
  4. Vend blandingen godt rundt i nødde/kerne-blandingen.
  5. Tænd ovnen på 150 grader varmluft.
  6. Fordel blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir.
  7. Bag den i 30 minutter i midten af ovnen. Tag bagepladen ud hvert 10. minut og rør rundt i det, så det får farve over det hele.
  8. Tag bagepladen ud og lad din granola køle helt af. Det bliver først helt sprødt, når det er helt koldt.
  9. Hak chokolade groft og bland det i din afkølede granola inden det hældes i et glas med låg.
Bedøm denne ret

Den bedste opskrift på sund chokoladegranola

En super nem og lækker opskrift på sund chokoladegranola. Den her granola er perfekt oven på skyr, yoghurt, smoothiebowls eller bare med mælk på. Vi spiser den dog oftest oven på skyr og smoothiebowls.

Den er primært lavet på nødder og kerner, så det vil sige, at den også er glutenfri, hvis du går op i det. Den kan sødes med enten agavesirup eller akaciehonning. Og så er der store stykker af mørk chokolade vendt der i, som lige giver det sidste til granolaen.

LÆS OGSÅ: Jordbær-banan smoothie

Sund chokoladegranola

Sund chokoladegranola

Hvad er forskellen på granola og müsli?

Det her spørgsmål har vi faktisk fået en del. Fordi hvad er forskellen egentlig? Vi mener, at forskellen er, at granola er mere sprød og samler sig sådan lidt mere i klumper, hvorimod müsli er den der man ofte får med havregryn og nødder. En knap så sprød variant.

Følg med på de sociale medier

Følger du med på vores Facebookside? Hop endelig ind og følg med i vores madunivers. Her vil du få daglig inspiration til søde sager, sundere alternativer, lækre og nemme aftensmadretter og meget mere.

Kommentarer

  1. Hej 😀
    Kunne det være en mulighed at erstatte en del af nødderne med havregryn og stadig få en sprød granola?
    Vi vil gerne begynde at lave vores egen musli, men børnene er ikke så vilde med nødder.

    1. Hej Jette,

      Du kan godt erstatte nogle af nødderne med havregryn, i så fald ville vi bruge grovvalsede. Du får desværre nok ikke en lige så sprød granola 🙂

      Kh

Skriv en kommentar