Tilmeld nyhedsbrev

Sund kanelkage – Glutenfri og uden hvid sukker

Sund kanelkage

Sund kanelkage – Glutenfri og uden hvid sukker

Opskrift til 4 personer (Ø16 cm springform)

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en sund kanelkage, som er uden sukker. Den er god at bruge som en sund og nem snack eller når man lige har brug for noget sødt. Desuden kræver den ingen mærkelige ingredienser og alle ingredienserne kan købes i et normalt supermarked.

Ingrediensliste

Kage

  • 200 g. kikærter på dåse
  • 100 g. dadler (dem i papæske)
  • 4 æg
  • 1,5 tsk. kanel
  • 2 tsk. bagepulver

Glasur (forslag 1)

  • 70 g. cashewnødder
  • 1 spsk. kaffe
  • 2 spsk. mælk
  • 5 dadler (dem i papæske)
  • 1,5 spsk. kakao
  • 2 tsk. honning

Fremgangsmåde

1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Sæt cashewnødder i blød i vand til glasuren. Fjern sten fra dadlerne.
2. Kikærter drænes og skylles i vand. Herefter tørres de godt.
3. Tilsæt dadler, æg, kanel og bagepulver. Blend det hele sammen med en stavblender.
4. Hæld kagen over i en smurt form.
5. Bag kagen på midterste rille i cirka 25-30 min. (hold øje med den, ikke alle ovne er ens). Hvis du bager dem som muffins skal de cirka have 18-20 minutter.
6. Stik en strikkepind, grillspyd eller andet langt og tyndt ned i kagen for at tjekke om den er færdig. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
7. Lad kagen køle ned.
8. Blend de iblødsatte cashewnødder med færdiglavet kaffe, mælk, dadler, honning og kakaopulver. Det gøres nemt i en minihakker eller en foodprocessor. Blend til du har en ensartet glasur. Smag den til. Skal den være lidt sødere, tilsæt da lidt ekstra honning eller anden sødning.
9. Fordel glasuren udover kagen.

Bedøm denne ret

Sund kanelkage – Glutenfri og uden hvid sukker

Sund kanelkage – Glutenfri og uden hvid sukker

Sund kanelkage – Glutenfri og uden hvid sukker

Vi har glædet os til at dele opskriften på en lækker og sund kanelkage. Den er lavet uden kærnemælk, ja faktisk bare almindelig mælk også. Den er også uden sukker, natron, smør og hvedemel. Så tænker du måske “Jamen hvordan kan man dog lave en kage uden sukker, hvedemel, smør og ja, uden gluten og laktose?” Det lyder jo som om, at der kun er en krumme tilbage. Men bare rolig, det er slet ikke tilfældet. Én ting der dog er beholdt i opskriften er, at kanelkagen er med mange æg. Og kikærter. Jep, du hørte rigtigt.

Sund kage uden mel og sukker

Når vi siger sund kage, så er der mange, som har deres fordomme. Og lige for at komme alle sammen til livs, så er vi på ingen måde fanatiske. Men vi synes det er spændende og sjovt at eksperimentere med en opskrift på blandt andet sund kage uden sukker.

I stedet for sukker og sødemiddel, så er den sødet med naturlige sager som dadler. Og i stedet for hvedemel, så er den lavet med kikærter. Det gør også, at du får en opskrift på glutenfri kage. Selvom en kikærtekage lyder meget speciel, så frygt ej. Man kan på ingen måde smage kikærterne. De giver bare rigtig god konsistens, som gør kanelkagen super svampet.

LÆS OGSÅ: Sund snickerskage 

Sund kanelkage som muffins eller i stor bradepande

Vi er altså kæmpe fans af sund kanelkage. Hvis du vil lave den i bradepande, så vil vi anbefale at gange opskriften med 3-4. Men den kan også laves som muffins, så du får sunde kanelkagemuffins. Det gør vi ofte. Så er de nemlig nemmere at bruge som en sund madpakkesnack eller som sunde fredagssnacks i stedet for slik. Glasuren kan man også vælge at lave som man vil. Vi har givet to forslag. Den ene er lavet på cashewnødder og den anden er lavet på dadler. Uanset hvad, så skal man ikke undvære glasur og man kan stadig lave den med en lækker kaffeglasur.

Sund kanelkage – Glutenfri og uden hvid sukker

Sund kanelkage med forskellige slags glasur?

Men hvorfor er det lige at vi bruger cashewnødder? Jo, det er der en helt speciel grund til. Når man blender cashewnødder i en minihakker eksempelvis, så får de konsistens som glasur. Hvis de blendes længe nok, så bliver det til en hvid masse, som er en god base for en sund glasur uden sukker. Derfor kan du heller ikke erstatte dem med eksempelvis hasselnødder, solsikkekerner eller valnødder, da det ikke giver samme resultat. Du kan derimod godt erstatte med macadamianødder, men de er endnu dyrere.

Et andet forslag til glasur uden nødder er: 
120 g. friske dadler
1 spsk. kakao
1 spsk. kokosolie
ca. 3-4 spsk. kaffe

Alle ingredienserne blendes sammen i en minihakker eller med en stavblender. Sørg for, at du bruger dadler som er friske eller som har lagt i blød i varmt vand, hvis de er hårde.

Ellers kan du også bare vælge at smelte mørk chokolade og blande lidt kokosolie i (så bliver den ikke helt hård) og så fordele det udover kagen. Men vi anbefaler uden tvivl at lave den med cashewnødder.

Sund dessert eller snack

Hvis du har lyst til en sund dessert eller snack uden sukker til kaffen, så er denne kage lige noget for dig. Vi vil faktisk mene, at sunde desserter og snacks er en af vores ekspertiser. Du kan blandt andet tjekke hele vores kategori ud her. Her finder du en masse ideer og opskrifter til en sund, lækker og sød snack.

LÆS OGSÅ: Sunde chokoladetrøfler

Følg også med på Facebooksiden, hvor du kan følge med i de seneste opskrifter og en masse madinspiration.

 

Kommentarer

  1. Skal der mon stå 1,5 spiseske kakao til glasuren m cashewnødder? Har brugt 1,5 tsk fuld og den bliver slet ikke mørk som jeres.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven