Sund kanelkage

Sund kanelkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en sundere kanelkage, som er uden raffineret sukker. Den er god at bruge som en sund og nem snack eller når man lige har brug for noget sødt. Desuden kræver den ingen mærkelige ingredienser og alle ingredienserne kan købes i et normalt supermarked.

Ingrediensliste

 • Kage

 • 200 g. kikærter på dåse
 • 100 g. dadler
 • 4 stk. æg
 • 2,5 tsk. stødt kanel
 • 2 tsk. bagepulver
 • Glasur (forslag 1)

 • 70 g. cashewnødder
 • 1 spsk. færdiglavet kaffe
 • 2 spsk. mælk
 • 50 g. dadler
 • 1,5 spsk. bagekakao
 • 2 tsk. akaciehonning
 • Glasur (forslag 2)

 • 120 g. friske dadler
 • 1 spsk. bagekakao
 • 1 spsk. kokosolie
 • 3-4 spsk. færdiglavet kaffe

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft. Sæt cashewnødder i blød i vand til glasuren. Fjern sten fra dadlerne.
 2. Kikærter drænes og skylles i vand. Herefter tørres de godt.
 3. Tilsæt dadler, æg, kanel og bagepulver. Blend det hele sammen med en stavblender.
 4. Hæld kagen over i en smurt form (Ø18).
 5. Bag kagen på midterste rille i cirka 25-30 min. (hold øje med den, ikke alle ovne er ens). Hvis du bager dem som muffins skal de cirka have 18-20 minutter.
 6. Stik en strikkepind, grillspyd eller andet langt og tyndt ned i kagen for at tjekke om den er færdig. Hvis pinden kommer ud ren, så er kagen færdig.
 7. Lad kagen køle ned.
 8. Blend de iblødsatte cashewnødder med færdiglavet kaffe, mælk, dadler, honning og kakaopulver. Det gøres nemt i en minihakker eller en foodprocessor. Blend til du har en ensartet glasur. Smag den til. Skal den være lidt sødere, tilsæt da lidt ekstra honning eller anden sødning. Hvis du bruger forslag 2 til glasur, så blendes alle ingredienserne sammen og smages til. Du kan tilsætte lidt ekstra kakao eller lidt ekstra kaffe, hvis den er for tyk.
 9. Fordel glasuren udover kagen.
Bedøm denne ret

Opskrift på sundere kanelkage

Her får du en nem, simpel og lækker opskrift på en sund kanelkage lavet uden hvedemel, mælk, sukker og smør. En sundere, fedtfattig kanelkage, som er lavet på få ingredienser. Det er én af de bedste sundere kager, som vi har smagt og så er den samtidig super nem at lave. Udover selve kagen, så er den også med en cremet og lækker kaffeglasur lavet på blandt andet cashewnødder.

LÆS OGSÅ: Sundere gulerodskage med frosting

Opskrift på sundere kanelkage

Glutenfri kanelkage uden mælk

Den her kanelkage er lavet uden nogen former for mel. Den er i stedet lavet med kikærter fra dåse og selvom det lyder mærkeligt, så fungerer det virkelig godt! Kikærterne giver kagen en konsistens, som minder om almindelig kage og gør også sådan, at den ikke er tør. Derudover er den lavet uden nogen former for mælk, kærnemælk eller andre surmælksprodukter. Så hvis du er på udkig efter en laktosefri kanelkage, så er denne også lige noget for dig.

Glutenfri kanelkage uden mælk

Sund kage uden mel og sukker

Når vi siger sund kage, så er der mange, som har deres fordomme. Og lige for at komme alle sammen til livs, så er vi på ingen måde fanatiske. Men vi synes det er spændende og sjovt at eksperimentere med en opskrift på blandt andet sund kage uden sukker.

I stedet for sukker og sødemiddel, så er den sødet med naturlige sager som dadler. Og i stedet for hvedemel, så er den lavet med kikærter. Det gør også, at du får en opskrift på glutenfri kage. Selvom en kikærtekage lyder meget speciel, så frygt ej. Man kan på ingen måde smage kikærterne. De giver bare rigtig god konsistens, som gør kanelkagen super svampet.

LÆS OGSÅ: Sund snickerskage 

Sund kanelkage som muffins eller i stor bradepande

Vi er altså kæmpe fans af sund kanelkage. Hvis du vil lave den i bradepande, så vil vi anbefale at gange opskriften med 3-4. Men den kan også laves som muffins, så du får sunde kanelkagemuffins. Det gør vi ofte. Så er de nemlig nemmere at bruge som en sund madpakkesnack eller som sunde fredagssnacks i stedet for slik. Glasuren kan man også vælge at lave som man vil. Vi har givet to forslag. Den ene er lavet på cashewnødder og den anden er lavet på dadler. Uanset hvad, så skal man ikke undvære glasur og man kan stadig lave den med en lækker kaffeglasur.

Sund kanelkage – Glutenfri og uden hvid sukker

Sundere kanelkage med forskellige slags glasur?

Men hvorfor er det lige at vi bruger cashewnødder? Jo, det er der en helt speciel grund til. Når man blender cashewnødder i en minihakker eksempelvis, så får de konsistens som glasur. Hvis de blendes længe nok, så bliver det til en hvid masse, som er en god base for en sund glasur uden sukker. Derfor kan du heller ikke erstatte dem med eksempelvis hasselnødder, solsikkekerner eller valnødder, da det ikke giver samme resultat. Du kan derimod godt erstatte med macadamianødder, men de er endnu dyrere.

Et andet forslag til glasur uden nødder er: 
120 g. friske dadler
1 spsk. kakao
1 spsk. kokosolie
ca. 3-4 spsk. kaffe

Alle ingredienserne blendes sammen i en minihakker eller med en stavblender. Sørg for, at du bruger dadler som er friske eller som har lagt i blød i varmt vand, hvis de er hårde.

Ellers kan du også bare vælge at smelte mørk chokolade og blande lidt kokosolie i (så bliver den ikke helt hård) og så fordele det udover kagen. Men vi anbefaler uden tvivl at lave den med cashewnødder.

Sund dessert eller snack

Hvis du har lyst til en sund dessert eller snack uden sukker til kaffen, så er denne kage lige noget for dig. Vi vil faktisk mene, at sunde desserter og snacks er en af vores ekspertiser. Du kan blandt andet tjekke hele vores kategori ud her. Her finder du en masse ideer og opskrifter til en sund, lækker og sød snack.

LÆS OGSÅ: Sunde chokoladetrøfler

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Skal der mon stå 1,5 spiseske kakao til glasuren m cashewnødder? Har brugt 1,5 tsk fuld og den bliver slet ikke mørk som jeres.

  1. Hej Katja,

   Det kan du desværre ikke, da det er disse som giver fylden til kagen. Men du kan slet ikke smage dem 🙂

   Kh

 2. I skriver næsten altid, når man skal bruge dadler, at det skal være dem fra papæsken. Er der en speciel grund til det? Jeg køber nemlig altid stenfri dadler, som jeg spiser som snack. Og tænkte at dem burde jeg kunne bruge i jeres opskrifter.

  1. Hej Helle,

   Det er fordi dem fra papæske er blødere og saftigere end dadler man køber på pose. Man kan også godt bruge dadler fra pose, så anbefaler vi bare at lægge dem i blød i lunkent vand inden 🙂

   Kh

  1. Hej Julie,

   Vi har forsøgt os med den her kage med både et “chia-æg” og “hørfrø-æg”. Vi har desværre ikke fundet et alternativ endnu 🙁
   Du kan evt. prøve vores alm. kanelkage – den er uden æg og i stedet for kærnemælk, så kan du bruge soyayoghurt blandet op med lidt vand.

   Kh

 3. Hejsa!
  Hvad er næringsindholdet i denne kage? Altså pr. stykke indhold af kalorier, sukker, kulhydrater og protein :))

  Mvh.
  Samantha

  1. Hej Samantha,

   Det udregner vi desværre ikke. Du kan indtaste alle ingredienserne i Myfitnesspal eller Lifesum og så dividere med hvor mange du får 🙂

   Kh

 4. Hej….
  Kan man bruge:
  Cashewnødder fra JOE’S. Ristede og saltede.
  Jeg har aldrig købt cashewnødder før og har kun set disse på dåse.
  Hvis nej, hvor køber du dine og hvad hedder de? Har du evt. Et billede af dem? ?
  På forhånd tak

  1. Hej Signe,

   Nej, de skal være neutrale. De er sammen med mandler, valnødder osv. Vi køber dem normalt i Lidl, Føtex, Bilka eller Kvickly 🙂

   Kh

 5. Jeg vil lave disse i morgen og tage dem med på job på onsdag. Kan jeg lave dem helt færdige med glasur og det hele dagen før?

  Vh Louise

 6. Jeg er vild med alt i laver! Alle dressinger, madopskrifter og kager! Nu skal jeg gå den sunde vej, men jeg kan ikke fordrage dadler hahah. Har I nogle sunde opskrifter, der ikke skal dadler i? 😀

  1. Hej Karoline,

   Man kan ikke smage dadlerne – de giver bare sødme og en god konsistens. Vi bryder os heller ikke om dadler alene, så måske du har det på samme måde 😉

   Kh

 7. Min søn og jeg prøvede denne opskrift, en dag vi var lækker sultne….Den er virkelig god! Man kan hverken smage kikærterne eller danskerne. Vi snød og kom lidt hakket 70 procent chokolade i. Det gjorde den ikke dårligere. Det er bestemt ikke sidste gang vi har lavet den.
  Hilsen Karen

 8. Hej 🙂
  I skriver at dejen skal stavblendes – kan man køre den igennem minihakkeren/foodprocessoren som man gør med glasuren?
  Mvh. Maria.

 9. Overvejer I egentligt kalorieindholdet i opskrifter I kalder sunde? Denne er sikkert helt fin hvis man vil undgå raffineret sukker eller mel (gluten), men hvis man vil tabe sig handler det mindst ligesom meget, hvis ikke mere, om kalorieindholdet og ikke om det er med eller uden sukker.? jeg har tabt mig 15 kg på 4-5 måneder, ikke ved at udelukke sukker og lign., men ved at tælle kalorier og spise med kalorieunderskud. Lige i denne opskrift er der f.eks cirka lige mange kalorier i mel som i kikærter, og kun lidt færre i dadler end i sukker. Så set på den måde er den ikke sundere end med sukker og mel ?

  1. Hej Marianne,

   Det kommer meget an på hvordan man ser sundhed. Vi ser ikke sundhed som værende kaloriefattigt, men derimod at man får en masse næring og vitaminer. 🙂

   Kh

 10. Hej,
  Elsker denne kage som mine piger også spiser med velbehag!
  Kan man bruge samme gram kikærtemel i stedet for drænet fra dåse?
  Mvh. Pernille

  1. Hej Pernille,

   Det har vi desværre ikke prøvet, men dejligt, at kagen faldt i god jord ;-)!

   Kh

 11. Hej Mummum
  Første gang idag jeg prøvede kræfter med en sukker -og mel fri kage. Den er virkelig god og nem at gå til som nybegynder. Jeg blandede lidt fra glasur fra 1 og 2 og blendede cashewnødder med dadler og sødede en smule med kokossukker. Smagte rigtig lækkert. Glæder mig til at prøve de andre kageopskrifter.
  Tak for en super god side.
  Har dog lige et spørgsmål. Hvordan kan det være at der skal bagepulver i, når der ikke benyttes hvedemel?

  1. Hej,

   Dejligt, at den faldt i god jord!
   Vi synes, at det gør den lidt mere luftig sammenlignet med, hvis man udelader det 🙂

   Kh

 12. Virkelig god (og sund snack).
  Jeg havde kun 50 g. Dadler tilbage, så puttede 30 g æblemos i, og de blev super svampede og lækre! Jeg tilføjede også 1,5 tsk Vaniljesukker – og så topper jeg dem med vaniljeskyr blandet med kakao, så virkelig lækker opskrift (især når man lige har kikærter, som skal bruges).

  Og regnede på næringsindholdet, som kun var 76 kalorier pr muffins 🤩

Skriv en kommentar