Sund mælkesnittekage

Opskrift til personer Opskrift til 6 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

En nem opskrift på en sund mælkesnittekage. Sund chokoladekage med en hvid creme i midten. Perfekt som sund dessert eller sund snack. Opbevar den på køl i 2-3 dage.

Ingrediensliste

 • Kage

 • 2 stk. banan
 • 3 stk. æg
 • 2 tsk. bagepulver
 • 80 g. mandelmel
 • 50 g. dadler
 • 2 spsk. bagekakao
 • Creme

 • 150 g. naturel flødeost
 • 30 g. neutral skyr
 • 2 spsk. akaciehonning
 • 1 tsk. citronsaft

Fremgangsmåde

 1. Udsten dadler.
 2. Bananer, dadler og æg blendes sammen med en stavblender eller moses godt sammen.
 3. Herefter tilsættes bagepulver, mandelmel og rå kakaopulver – det hele røres godt sammen.
 4. En lille springform på Ø18 cm smøres med lidt kokosolie, hvorefter dejen hældes i.
 5. Bages ved 180 grader varmluft i 20-25 min (afhængig af din ovn) – hold øje med den. Når du kan stikke en strikkepind, tandstik eller anden tynd pind ned i kagen og den kommer op ren, så er kagen færdig.
 6. Sæt kagen til afkøling. Imens røres cremen sammen. Alle ingredienserne røres sammen og der smages til med honning eller sødemiddel.
 7. Når kagen er kold, så deles den i to og der smøres creme i midten, hvorefter toppen placeres på. Der smøres et lag ovenpå igen.
 8. Der pyntes med ønsket fyld.
 9. Kan holde sig et par dage i køleskabet og er stadig saftig dagen efter.
Bedøm denne ret

Opskrift på sund mælkesnittekage

Opskrift på en sund mælkesnittekage, som består af sunde chokoladekagebunde og en lækker creme i midten. Den er lavet uden sukker og er i stedet sødet med dadler. I stedet for at lave det til en mælkesnittekage, så kan man også lave det til rigtige mælkesnitter. Det er dog mere tidskrævende, så derfor laver vi oftere den her version.

Det er en super nem kage, som du kan servere, hvis du prøver at skære lidt ned på den hvide sukker. I stedet for sukker, så er den som sagt sødet med dadler. Og selvom du måske ikke kan lide dadler, så bliv ikke bange. Man kan nemlig slet ikke smage dem i opskriften. I stedet giver de en god sødme og saftighed til kagen, så derfor kan de heller ikke udelades eller erstattes med noget andet, desværre.

LÆS OGSÅ: Sundere mælkesnitter

Sundere mælkesnittekage

Selve kagen er super svampet og den lækre vaniljecreme i midten komplimenterer bare bundene godt. Det er selvfølgelig ikke 100% den samme smag som en rigtig Kinder mælkesnitte, men det er et super godt sundt alternativ.

Vi elsker at lave sundere version af kager, som vi så kan spise som sunde snacks. De kan nemlig nydes med god samvittighed.

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej Line,

   Det kan du godt, men vi er ikke sikre på at der skal bruges lige så meget så. Mener at affedtet suger lidt mere væske end almindelig mandelmel 🙂

   Kh

  1. Hejsa,

   Hvid hvedemel eller alm. hvedemel – man kan dog ikke erstatte 1/1, da mandelmel suger mere væske 🙂

   Kh

Skriv en kommentar