Sunde muffins med chokolade

Sunde muffins med chokolade
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på lækre, sunde muffins med store stykker chokolade. De er lavet uden sukker, hvedemel og så er de glutenfri og laktosefri.

Ingrediensliste

 • 3 stk. æg
 • 180 g. mandelmel
 • 80 g. akaciehonning
 • 20 g. kokosolie
 • 1 tsk. bagepulver
 • 0,5 tsk. salt
 • 0,5 tsk. vaniljepulver
 • 80 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. I en skål piskes æg sammen med mandelmel, akaciehonning, smeltet kokosolie, bagepulver, salt og vaniljepulver, så du får en ensartet dej.
 3. Hak chokolade groft.
 4. Vend det i dejen.
 5. Fordel dejen i 12 muffinsforme. Hvis du bruger papirsmuffinsforme, så put dem evt. i en muffinbakke.
 6. Bag dine muffins i midten af ovnen i ca. 12-15 minutter.
 7. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af. Opbevar dem på køl eller på køkkenbordet i en pose.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde muffins med chokolade

Opskrift på lækre, sunde muffins med store stykker chokolade. De er lavet uden hvid sukker, uden smør og uden hvedemel. Så de er laktosefri og glutenfri. De er super lækre at have med som muffins til madpakken. Især til når sukkertrangen melder sig.

Det er sunde muffins lavet uden dadler, da vi har fået en del efterspørgsler på sundere alternativer lavet uden dadler. Disse er derfor sødet med akaciehonning, som giver en mild og god sødme til kagerne. Det er uden tvivl en lækker og sund snack, som samtidig mætter rigtig godt. Derfor behøves man ofte ikke mere end én muffin for lige at tage sukkertrangen.

LÆS OGSÅ: Müslibar med chokolade

Sunde muffins med chokolade

Kan jeg bruge andet end akaciehonning?
Ja du kan sagtens bruge almindelig honning, ahornsirup (kig efter én, som kun indeholder ahornsirup og ikke andet), dadelsirup eller en anden form for flydende sødning. Vi har fået gode resultater med ahornsirup også.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

 1. Hej med jer:-)
  Når i skriver mandelmel, mener i så det man selv kan lave ved at male sine mandler eller mener i det affedtede, som er det man ofte køber? Det er simpelthen så forskelligt hvilken man tænker på, når der bare bliver sagt mandelmel;-) MVH Mette

  1. Hej Mette

   Vi skriver affedtet mandelmel i opskriften, hvis det er det vi bruger. Vi bruger i denne opskrift bare helt almindeligt mandelmel :)!

   Knus

 2. Hejsa…
  Jeg vil gerne vide hvor mange kcal der er i hver enkelt muffin eller i hele opskriften 🙂

  Kh. Nikoline

  1. Hej Nikoline,

   Det udregner vi desværre ikke. Du kan prøve at indtaste alle ingredienserne i en af de apps, som kan udregne kalorier 🙂 Hav en god søndag!

   Knus

 3. Er der problemer med at få dem ud af papirsformene? Har aldrig været heldig med at få muffins ud hele uanset om det er papir- eller silikoneforme?
  Mvh
  Mette

  1. Hej Mette,

   Ofte, hvis man ikke kan få muffins hele ud af papirsforme, så er det fordi de ikke har fået lov til at sætte sig ordentligt.
   Disse har ingen problemer med at komme ud af formen, hvis du venter 3-4 timer eller til dagen efter.

   Knus

  1. Hej Ulla,

   Det vil vi også mægtig gerne, men vi har simpelthen ikke tiden til det – vi er begge studerende. Måske det kommer her i 2020 🙂

   Kh

 4. Hej de lyder virkelig lækre, men det undrer mig, at der står at de er laktosefri, når der er chokolade i. Er der ikke laktose i chokoladen?
  Vh Karina

  1. Hej Karina,

   Ikke i den chokolade, som vi bruger. Men havde ikke tænkt over, at der i størstedelen er laktose i. Så vi ændrer det lige 🙂

   Kh

Skriv en kommentar