Lækre hverdagsopskrifter

Müslibar med chokolade

Müslibar
Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på hjemmelavet müslibar med havregryn, mandler og chokolade. Perfekte til at stille sukkertrangen og er perfekt som en sund snack.

Ingrediensliste

  • 245 g. friske dadler
  • 135 g. havregryn
  • 110 g. mandler
  • 65 g. peanutbutter
  • 20 g. akaciehonning
  • 200 g. 70% mørk chokolade

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
  2. Gør en bageplade med bagepapir klar.
  3. På den ene halvdel fordeles mandlerne og på den anden halvdel fordeles havregryn.
  4. Bag dem i ovnen i ca. 7-8 minutter eller indtil de er gyldne.
  5. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle af.
  6. Fjern sten fra dadlerne. Det er vigtigt, at du bruger dadler, som er bløde. Vi bruger dem man kan købe i papæsker, de er nemlig super friske.
  7. Hak dadler meget fint eller kør dem i en foodprocessor.
  8. Hvis du laver det i en foodprocessor, tilsæt herefter havregryn, mandler, peanutbutter og akaciehonning. Blend det indtil alle ingredienserne er blendet godt sammen.
  9. Hvis du laver dem uden foodprocessor, så hakkes dadler fint. Hak mandler. Ælt dadler, mandler, havregryn, akaciehonning og peanutbutter godt sammen med hænderne.
  10. Beklæd et lille fad med husholdningsfilm (så er de lette at få op) og pres din masse ned i fadet.
  11. Sæt fadet i fryseren i 30 minutter – 1 time eller på køl 3-4 timer.
  12. Tag massen op ved hjælp af husholdningsfilm. Skær ud i ønskede størrelse. Vi fik 12 ud af opskriften.
  13. Smelt chokolade over vandbad eller i mikroovnen. Vend eller pensel hver müslibar med chokolade. Drys evt. med lidt müsli eller mandler på toppen.
  14. Placer dem på et fad og sæt tilbage på køl.
  15. Når chokoladen er størknet, så kan de pakkes ind individuelt i husholdningsfilm eller opbevares i en lufttæt beholder.
  16. De kan holde sig på køl i op til 2 uger.

Bedøm denne ret

Opskrift på müslibar med chokolade

Opskrift på lækker, hjemmelavet og sund müslibar, overtrukket med mørk chokolade. De er så gode til madpakken eller som en sund og nærende snack en sen eftermiddag eller en fredag aften. De er lavet med dadler, mandler og havregryn og giver derfor super god energi.

Vi laver ofte en stor portion af disse og opbevarer dem i køleskabet. Så er det nemlig nemt hurtigt at stille sukkertrangen, som ofte indtræder om eftermiddagen. Vi elsker at have sundere alternativer, så man ikke altid tager den usunde løsning. Sådan en bar her stiller nemlig sukkertrangen og så har man ikke lyst til noget usundt mere. Samtidig mætter de godt, da der blandt andet er havregryn i.

LÆS OGSÅ: Energibarer 

Müslibar med chokolade

Energibar med havregryn

De her barer er lavet med dadler, havregryn og peanutbutter. Dadlerne giver en god konsistens til dem og giver samtidig sødme. Så derfor kan de heller ikke udelades. De kan dog godt erstattes med figner eller en anden tørret frugt, men vi er helt klart mest fan af at bruge dadler, da de er mest smagsneutrale.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag