Sunde squashmuffins

Opskrift på sunde squashmuffins
Opskrift til stk. Opskrift til 8 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på sunde squashmuffins. Svampede, sundere muffins lavet med squash. Derudover har de også et lag frosting på toppen.

Ingrediensliste

 • 3 stk. æg
 • 400 g. hvide bønner på dåse
 • 150 g. dadler
 • 1,5 tsk. bagepulver
 • 0,5 tsk. salt
 • 3 tsk. stødt kanel
 • 1 tsk. stødt ingefær
 • 30 g. havregryn
 • 120 g. squash
 • Frosting

 • 70 g. cashewnødder
 • 2 spsk. akaciehonning
 • 2 spsk. havremælk
 • 0,5 tsk. vaniljepulver

Fremgangsmåde

 1. Tænd ovnen på 180 grader varmluft.
 2. Start med at fjerne sten fra dadler.
 3. Bønner drænes og tørres godt. Den angivede vægt er inden de drænes for vand. I stedet for hvide bønner, så kan du også bruge kikærter.
 4. Tilsæt dadler, æg, kanel, stødt ingefær, salt og bagepulver. Blend det hele sammen med bønnerne med en stavblender eller i en foodprocessor.
 5. Skyl squash og riv fint. Pres så meget vand ud af den, som du kan. Den angivede vægt er revet vægt. Vend det rundt i dejen.
 6. Hæld dejen over i 6-8 muffinsforme. Vi brugte en silikoneform, så er de nemlig nemme at få ud.
 7. Bag dine muffins på midterste rille i ca. 20-25 min. (hold øje med den, ikke alle ovne er ens).
 8. Tag dem ud og lad dem afkøle.
 9. Læg cashewnødder i blød i lunkent vand i minimum 30 minutter.
 10. Drænede cashewnødder, akaciehonning, havremælk (du kan bruge det mælk du har lyst til) og vaniljepulver tilsættes til en minihakker eller god foodprocessor. Blend det hele sammen, indtil du får en glat og lækker glasur. Smag den til. Måske du vil have lidt mere honning i.
 11. Smør glasuren på dine muffins. Sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på sunde squashmuffins

Opskrift på lækre, nemme og sunde squashmuffins lavet uden mel, sukker og smør. De super svampede og man kan slet ikke forstå, at de faktisk er sundere end almindelige muffins. De er lavet på bønner fra dåse, som giver en helt vildt god konsistens. Derudover er de toppet med en “frosting” lavet på cashewnødder. Så hvis du mangler et sundere alternativ til lækkersulten, så skal du bestemt prøve disse. De bestemte sunde squashmuffins!

LÆS OGSÅ: Bananbrød uden sukker

Opskrift på sunde squashmuffins

Squashkage muffins

Det er egentlig blot en sund squashkage, som bliver lavet som muffins. Vi elsker at lave muffins, da de jo på den måde allerede er “portionsanrettet”. Vi bruger en silikoneform, da de på denne måde er nemme at få ud af formen og så sparer man også papirsformen. Men du kan selvfølgelig sagtens lave dem i almindelige muffinsforme.

Opskrift på sunde squashmuffins

Sund squashkage opskrift

Det er en sundere udgave af squashkage. Den her opskrift på en sund squashkage er én af vores absolut yndlings. Den er letkrydret pga. kanel og ingefær og så har den en virkelig god konsistens. Selvom du måske tænker, at det lyder underligt, at man skal bruge bønner her i, så tvivl ikke. De giver den bedste konsistens, som minder om en rigtig kage. Og du kan slet ikke smage dem. Du kan bruge hvide bønner eller kikærter til de her muffins. Det er altså også meget billigere end hvis man skulle bruge mandelmel, hvilket man skal til mange sundere alternativer.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

 

 

 

Kommentarer

Skriv en kommentar