Svinemørbrad på grill

Svinemørbrad på grill
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift og fremgangsmåde på en svinemørbrad på grill. En grillet svinemørbrad på gasgrill er god til aftensmad.

Ingrediensliste

  • 800 g. svinemørbrad
  • 2 fed hvidløg
  • groft salt
  • friskkværnet peber
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Fremgangsmåde

  1. Puds mørbraden for sener.
  2. Pres hvidløg i hvidløgspresser eller hak fint.
  3. Gnid godt med hvidløg, salt og peber ind i mørbraden.
  4. Varm grillen godt op (omkring 250 grader).
  5. Steg mørbraden hurtigt af ved høj direkte varme på alle sider, så den får en flot stegeskorpe. Herefter flyttes stegen til indirekte varme og temperaturen sænkes til omkring 180-200 grader. Lad nu mørbraden grille omkring 15-20 (alt efter størrelse og tykkelse). Gå efter en kernetemperatur på omkring 62-64 grader, hvis du godt kan lide den rosa. Brug et stegetermometer, da det giver det mest præcise resultat.
  6. Tag herefter mørbraden ud og lad den hvile i ca. 10 minutter let tildækket, inden den skæres ud.
  7. Skær kødet i skiver og server med det samme.

Opskrift på svinemørbrad på grill

Her får du opskriften og en nem fremgangsmåde på svinemørbrad på grill. Et lækkert og nemt stykke kød, som vi ofte får til hverdag. Grillet svinemørbrad er nem hverdagsmad, som vi gerne serverer med kartoffelsalat og melonsalat. Når det er tilberedt ordentligt, så får man et ganske lækkert stykke kød, som er saftigt og som på ingen måde er kedeligt. Når det grilles, så får det også en ekstra god smag, så derfor krydrer vi den faktisk ganske simpelt. Vi bruger blot groft salt, friskkværnet peber og godt med hvidløg. Det er simpelt, men det smager bare godt.

Det vigtigste, når man tilbereder svinemørbrad på gasgrill er at holde øje med kernetemperaturen. Det er sådan set altid det vigtigste, når man tilbereder kød. Uanset om det er på grillen, i ovn eller på pande. Se altid kun tider som vejledende, da det afhænger af tykkelsen og størrelsen af kødet. Så den bedste investering man kan gøre er altså et stegetermometer.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på kød på gasgrill her

Svinemørbrad på grill

Grillet svinemørbrad

En grillet svinemørbrad skal man ikke undervurdere. Det er et forholdsvis billigt stykke kød, som man kan få meget velsmag ud af. Vi går efter en temperatur på omkring 62-65 grader, da man så får en let rosa mørbrad. En svinemørbrad må nemlig godt være lidt rosa, så får man det møreste og saftigste stykke kød. Husk også at lade den grillede mørbrad hvile, inden du skærer det ud. Så får man den bedste grillet svinemørbrad.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar