Lækre hverdagsopskrifter
Opskrift på syltede blommer
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på syltede blommer i rom. En smagfuld omgang blommer i rom, som du kan spise til morgenmad, dessert og ost.

Ingrediensliste

  • 300 g. blomme
  • 150 g. sukker
  • 2 dl. vand
  • 0,5 dl. mørk rom
  • 1 stk. vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Halver blommer og fjern stenen. Skær i kvarte.
  2. Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud (vaniljestangen kan erstattes af 2 tsk. vaniljesukker). Bland kornene med lidt af sukkeret Kom sukker, vaniljekorn og stangen i en gryde sammen med vand.
  3. Sæt gryden på blusset og tænd for lav/medium varme.
  4. Lad det hele simre i 5-10 minutter til sukkeret er opløst. Tilsæt blommerne og lad dem koge med i 1 minut. Tag gryden af blusset.
  5. Tilsæt mørk rom (tilsæt evt. lidt mere, hvis du vil have en kraftigere smag).
  6. Hæld de syltede blommer + lagen på et glas (evt. skyllet i atamon eller alkohol). Lad den køle af. Når den er kølet af, så sættes låg på og blommerne sættes på køl.
  7. Selve lagen kan du bruge igen. Tilsæt blot kvarte blommer til lagen og lad dem stå og trække 1 dag inden de spises.

Bedøm denne ret

Opskrift på syltede blommer

Syltede blommer er en nem og hurtig ting, som du kan lave ud af sensommerens lækre blommer. Måske du er heldig at have et blommetræ i haven, hvor du ikke ved hvad du skal bruge alle blommerne til, så er det her en super idé! Syltet blomme smager nemlig skønt som tilbehør på skyr eller yoghurt til morgenmad eller som dessert med en kugle vaniljeis og lidt knas til. Det er samtidig sindsygt nemt at lave og kræver meget få ingredienser.

De her blommer er syltet i en sukkerlage tilsat mørk rom, men du kan også sagtens blot sylte dem i sukkerlagen, så det er uden rom. Mængden af rom kan du også altid justere alt efter hvor stærk og gennemtrængende du vil have smagen.

LÆS OGSÅ: Bagte blommer med vaniljecreme

Opskrift på syltede blommer

Blommer i rom

Blommer i rom eller syltet blomme er simpelthen så skøn spise. De kan som sagt spises til både morgenmad og dessert, men de smager altså også skønt som tilbehør til et ostebord eller osteanretning. Vi har lavet en simpel lage af sukker, vand og vaniljesukker. Du kan dog sagtens tilføje ekstra smag i form af kanel, stjerneanis, kardemomme eller hvad du ellers er til. Du kan altid lave grundopskriften og så blot smage den til efter hvad du godt kan lide.

Hvor lang tid kan de holde sig?
Hvis blommerne og lagen kommer i et rent skoldet glas (evt. skyllet i alkohol eller atamon), så kan blommerne holde sig i flere måneder. Opbevar dem i køleskabet eller et koldt og køligt sted.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag