Tacos med steak og guacamole

Tacos med steak og guacamole
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

20 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på tacos med steak og guacamole. Bløde tacos lavet med oksekød, hjemmelavet avocadocreme og grønt. Nem mexicansk mad.

Ingrediensliste

  • Steak

  • 350 g. flanksteak
  • 0,5 stk. økologisk appelsin
  • 0,5 stk. økologisk lime
  • 0,5 stk. løg
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. løgpulver
  • 2 tsk. paprika
  • 2 tsk. chilisauce
  • salt/peber
  • Guacamole

  • 2 stk. avocado
  • 0,5 stk. lime
  • 0,25 bundt frisk koriander
  • 0,3 stk. grøn peberfrugt
  • 1 fed hvidløg
  • 0,5 stk. løg
  • salt/peber
  • Andet

  • 140 g. majs på dåse
  • 0,5 stk. løg
  • 0,25 bundt frisk koriander
  • 1 stk. lime
  • 6 stk. bløde tacos
  • 1 stk. frisk chili

Fremgangsmåde

Steak

  1. Kom flanksteak i en skål.
  2. Pres appelsin- og limesaft udover kødet og kom frugten med i skålen.
  3. Skræl og snit løg. Kom i skålen.
  4. Tilsæt løgpulver, spidskommen, paprika, salt, peber og chilisauce.
  5. Vend godt rundt og stil på køl i lidt tid (gerne natten over).
  6. Opvarm olie på en meget varm pande.
  7. Læg flanksteak på panden og steg i cirka 3-4 minutter på hver side (det afhænger af tykkelse og hvor rødt man ønsker sit kød).
  8. Lad kødet hvile lige så længe som det har stegt.
  9. Skær kødet ud i tern.

Guacamole

  1. Guacamolen kan passende laves imens kødet hviler.
  2. Halver avocado og fjern stenen. Skrab avocado ud og kom i en skål.
  3. Mos avocado med en gaffel.
  4. Tilsæt presset hvidløg, fintsnittet løg og grøn peberfrugt samt frisk koriander.
  5. Smag til med salt, peber og limesaft.

Andet

  1. Dræn majs.
  2. Opvarm pande.
  3. På den tørre, meget varme pande kommes majs på og steges i cirka 5 minutter. De må gerne tage farve.
  4. Snit løg helt fint.
  5. Når majsene er taget af panden, kan den bruges til at varme de bløde tacos – giv dem ca. 30-60 sekunder på hver side.
  6. Anret de bløde tacos på tallerkener og smør et godt lag guacamole herpå. Ovenpå kommes majs, løg og steak. Top med frisk koriander og server med limebåd.
  7. Server evt. også med fintsnittet chili i ringe.
Læg i kurven til
I samarbejde med Nemlig.com

Opskrift på tacos med steak og guacamole

Bløde tacos med steak og guacamole er lækker både hverdagsmad og weekendmad. Tacos kan laves i så mange forskellige kombinationer og den her udgave med flanksteak er hurtigt blevet en favorit. Det er marineret flanksteak, som steges på pande (kan også grilles) og så skæres den i tern. Udover flanksteak, så serveres de med hjemmelavet guacamole, majs, løg og frisk koriander.

Vi køber bare de bløde tacos færdiglavede og så varmes de på en brandvarm pande kort på begge sider. Stort set alle supermarkeder har efterhånden også fået den her lille udgave af de bløde tortillapandekager. Ellers kan man også sagtens bruge en stor pandekage og så får du selvfølgelig bare fyld til færre pandekager i stedet for mange små.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på mexicansk mad her

Tacos med steak og guacamole

Tortillas med oksekød

Det er lækre tortillas med oksekød. Det er nok lidt tættere på den autentiske udgave af en blød taco med oksekød end de her mexicanske pandekager. Det må nok siges at være den dansk-ificerede udgave af tortillas pandekager med oksekød. Vi nyder begge udgaver, da den ene selvfølgelig er tættere på den autentiske udgave og den anden fordi den er lynhurtig i en travl hverdag. Men vi må bare erkende, at mexicansk-inspireret mad aldrig skuffer. Der er altid god smag og lækre krydderier. Det har vi godt nok altid været kæmpe fans af.

Følg med på de sociale medier

Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Skriv en kommentar