Tacotærte med oksekød

Tacotærte med oksekød
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

45 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker tacotærte med oksekød og ost. Tærte med hakket oksekød, grøntsager, tacokrydderi og cheddar.

Ingrediensliste

 • Tærtebund

 • 100 g. smør
 • 100 g. hvedemel
 • 80 g. grahamsmel
 • 1 stk. æg
 • Fyld

 • 300 g. hakket oksekød
 • 0,5 brev tacokrydderi
 • 0,5 stk. rød peberfrugt
 • 0,25 bundt forårsløg
 • 100 g. majs på dåse
 • 4 stk. æg
 • 100 g. creme fraiche
 • salt/peber
 • 50 g. cheddar

Fremgangsmåde

 1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
 2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
 3. Smuldr alle ingredienserne sammen og bliv ved med at arbejde med dejen til den samler sig.
 4. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du har svært ved at samle dejen.
 5. Når du har en ensartet dej, så formes den til en kugle, som trykkes flad (så er den nem at rulle ud). Pak den ind i husholdningsfilm.
 6. Sæt dejen på køl i 30 min.
 7. Imens den er på køl, så kan du forberede fyldet.
 8. Varm en gryde op med fedtstof.
 9. Kom hakket oksekød i og lad det stege til det har fået farve over det hele. Tilsæt så tacokrydderi og vendt det godt rundt. Tag kødet fra og lad det køle en smule af.
 10. Hak peberfrugt og forårsløg fint. Dræn majs.
 11. Pisk æg sammen med creme fraiche og salt/peber. Riv cheddar og vend i æggemassen.
 12. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
 13. Rul tærtedejen ud i lidt hvedemel til en cirkel, så den passer med et tærtefad på ca. 24-26 cm. i diameter. Kom bunden over i fadet og pres den godt ud mod kanterne. Skær evt. overskydende dej af. Prik bunden med en gaffel.
 14. Forbag bunden i den forvarmet ovn i 10 minutter.
 15. Tag herefter bunden ud.
 16. Fordel fyld og æggeblandingen på bunden.
 17. Bag tærten ved 180 grader varmluft i 25-30 minutter. Hold øje med den efter 20 minutter, da der kan være forskel på ovne.
 18. Tag tærten ud og lad den køle af 5-10 minutter inden den spises. Pynt evt. med lidt forårsløg på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på tacotærte med oksekød

Mums, den her tacotærte med oksekød, ost og grøntsager blev virkelig så god! Vi elsker tærte, men kommer også nemt til at lave det samme fyld igen og igen. Derfor ville vi udfordre os selv og lave en tærte med hakket oksekød. Det blev til den her mega lækre tacotærte med hakket oksekød, tacokrydderi, grøntsager, cheddarost og æggemasse. Bunden er en grovbund lavet på grahamsmel og hvedemel. Den her variant er uden tvivl blevet en ny favorit herhjemme, da den blev godkendt af både store og små. Vi kan anbefale at servere den med den her avocadosalat med feta til.

Tærte er lækkert til både frokost og aftensmad. Og har du en airfryer, så vil vi altså tippe om, at rester af tærte bliver helt fantastisk, når det genopvarmes i airfryer. Så bliver det faktisk næsten som en nylavet tærte igen.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på tærter her

Tacotærte med oksekød

Tærte med hakket oksekød

Hvis du gerne vil prøve en anderledes tærte, så kan vi altså anbefale den her tærte med hakket oksekød. Den får en god og krydret smag og er anderledes end de tærter, som man er vant til. Vi bruger også ofte hakket oksekød til aftensmad, så det er også fint at kunne lave andet end den klassiske bolognese eller lasagne. Tærte er bare så nem hverdagsmad og vi er faktisk begyndt at have det på madplanen ofte. Hvis du vil lave den helt nemme, så kan man også i stort set alle butikker købe en færdiglavet tærtedej, som blot skal rulles ud.

Tacotærten er lavet med hakket oksekød, men den vil også sagtens kunne laves med kylling. Så ville vi stege kyllingen i tacokrydderi eller i fajitakrydderi.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

 1. Hej med jer. Jeg elsker jeres opskrifter, og jeg tænker, om I måske ved ovnretter kunne skrive grader og tid i airfryer også. Den bliver jo mere og mere populær, så det kunne være fedt.
  Venlig hilsen Helle

Skriv en kommentar