Tærte med porre og broccoli Tærte med porre og broccoli Opskrift til 123456789101112131415161718192021222324252627282930 tærte Opskrift til 1 tærte Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 30 minutter Samlet tid 45 minutter Del Pin Print Beskrivelse Nem opskrift på en nem og lækker tærte med porre og broccoli. Denne vegetariske broccolitærte smager skønt til aftensmad, frokost eller til tapas. Ingrediensliste Bund 200 g. hvedemel 110 g. smør 0,5 tsk. salt 3 spsk. vand Fyld 5 stk. æg 1 dl. madlavningsfløde 100 g. broccoli 1 stk. porre 1 tsk. paprika 0,5 tsk. chiliflager salt/peber Fremgangsmåde Bund Skær smør i små tern. Bland alle ingredienserne undtagen vand i en skål. Start med at ælte dejen sammen med hænderne. Tilsæt lidt vand, indtil dejen samler sig. Det kan godt være, at du skal bruge lidt mere vand. Tilsæt vand indtil du har en dej, som samler sig. Sæt dejen på køl i minimum 30 min. Rul dejen ud i lidt hvedemel. Placer i et tærtefad. Skær overskydende tærtedej af. Prik bunden med en gaffel. Forbag bunden i 10 minutter i en forvarmet ovn ved 180 grader varmluft. Imens bunden bager, så gøres fyldet klar. Pisk æg sammen med fløde, paprika, chili, salt og peber. Skær broccoli i mindre buketter. Skær porre i skiver. Skyl dem evt. for jord efter de er skåret. Det er nogle gange nemmere end at skylle den inden. Dryp porrer godt af. Når bunden er forbagt, så tages den ud af ovnen. Fordel fyldet på bunden og hæld æggemassen over. Bag tærten i ovnen i ca. 15-18 minutter, indtil den får en letgylden farve og æggemassen er fast. Tag tærten ud og lad den køle en smule af inden servering. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift tærte med porre og broccoli Her får du en super nem opskrift på en simpel, vegetarisk tærte med porre og broccoli. Det er en simpel, men virkelig lækker kombination. Tærten er vegetarisk, da den er uden kød. Hvis du gerne vil have kød i, så kan vi anbefale at putte skinke, kylling eller bacon i. LÆS OGSÅ: Porretærte med hytteost Porretærte med broccoli Som sagt er det en relativ simpel tærte, da fyldet primært består af porre og broccoli samt en æggemasse. I æggemassen er der blandet paprika og lidt chili i, som giver en let pikant smag. Det smager drøngodt sammen med grøntsagerne. Broccoli tærte Broccoli er en super måde at få ekstra grønt ind i dine tærter. Det smager skønt, da det stadig har bid efter at være blevet bagt. I stedet for broccoli, så kan du også bruge blomkål. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Hejsa!! Jeg har lige prøvet at lave jeres tærte med broccoli og porre. Jeg undre mig bare over dejen, da jeg lavede den og skulle rulle den ud efter den havde været på køl. Syntes den smuldre meget og det var vildt svært at rulle den ud uden den sprællede og knækkede. Gør jeg noget forkert ? Ellers super lækker!! Hilsen Pafika Svar
Hej Den føltes fin, men var svær at “samle”. Jeg tilføjede ekstra vand, men syntes ikke det gav noget. Hilsen Pafika Svar
Hej, Det plejer at hjælpe, når man ælter med hænderne, da varmen fra hænderne blødgør smørret 🙂 Kh Svar
Jeg har lige lavet tærten, men synes grønsagerne var lidt rå i det, specielt porrerne, næste gang vil jeg give grønsagerne et opkog. Og efter 15 til 18 min bagetid, var æggemassen stadig helt flydende, 35-40 min det passer bedre. Svar
Hej, Tak for feedback. Hvor stort et tærtefad brugte du? Der kan nemlig ofte være forskel på bagetiden efter hvor stor man laver den 🙂 KH Svar