Toffifee kage

Tofiffee kage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

30 minutter

Samlet tid

40 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Toffifee kage. Den bedste chokoladekage toppet med chokoladeglasur og Toffifee og hasselnødder på toppen.

Ingrediensliste

  • Kage

  • 135 g. hvedemel
  • 250 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagepulver
  • 60 g. kærnemælk
  • 1 stk. æg
  • 30 g. bagekakao
  • 115 g. vand
  • 120 g. smør
  • Glasur

  • 50 g. smør
  • 225 g. flormelis
  • 3 spsk. færdiglavet kaffe
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 1 tsk. bagekakao
  • Topping

  • 100 g. Tofiffee
  • 15 g. Hasselnødder

Fremgangsmåde

Kage

  1. Bland hvedemel, sukker, vaniljesukker og bagepulver i en skål.
  2. I en anden skål blandes mælk og æg sammen.
  3. I en lille gryde vejes vand, kakaopulver og smør af i. Sæt det over varmen og lad det hele smelte smelte sammen til en ensartet masse. Lad det få et lille opkog.
  4. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  5. Vend kakaoblandingen sammen med melblandingen.
  6. Rør til sidst æggeblandingen i.
  7. Smør en form på ca. 20 x 20 cm. eller en springform med 22 cm. i diameter. Du kan også beklæde den med bagepapir.
  8. Hæld dejen over i formen.
  9. Bag kagen i midten af ovnen i ca. 30-40 minutter, alt efter hvor kraftig din ovn er. Begynd at holde øje med den efter 25 minutter. Tjek om den er færdig ved at stikke en strikkepind, grillspyd eller noget andet tyndt ned i den. Hvis der ikke er ubagt dej på, så er den færdig. Hvis der er lidt ubagt dej på, så giv den lidt længere.
  10. Tag kagen ud og lad den køle af.
  11. I en lille gryde smeltes smør til glasuren.
  12. Tilsæt de resterende ingredienser og lad det samle sig i gryden ved lav varme. Tilsæt vand til du har en ensartet og flydende glasur.
  13. Fordel glasuren på kagen.
  14. Hak Tofiffee og hasselnødder groft. Fordel det ovenpå kagen.
  15. Lad glasuren sætte sig og lad hele kagen køle helt af.
  16. Opbevar kagen ved stuetemperatur pakket ind i en plastikpose eller med husholdningsfilm over. Den bliver faktisk kun bedre af at få lov til at stå til dagen efter.
Bedøm denne ret

Opskrift på toffifee kage

Den absolut lækreste toffifee kage er hvad du får opskriften på her! Eller det synes vi i hvert fald. En uimodståelig chokoladekage, som toppes med chokoladeglasur og masser af Toffifee og hasselnødder på toppen. Der er intet, som slår en god chokoladekage. Og især ikke, når den toppes med Toffifee. Så hvis du gerne vil lave sådan en rigtig snasket og intens kage, så er det denne her du skal lave.

Vi har kaldt det en Toffifee kage, da den toppes med masser af Toffifee. Hvis du gerne vil have det til at komme mere til udtryk i kagen, så kan du også tilføje hakkede hasselnødder til selve kagen. Det er lidt en smagssag om man er til nødder i selve kagen. Men ellers så synes vi også, at det er så fint blot at pynte med dem på toppen.

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på bradepandekager

Tofiffee kage

Chokoladekage med Toffifee

Vi har efterhånden rigtig mange opskrifter på chokoladekage. Men vi elsker at lave nye udgaver, hvor man eksempelvis leger med toppingen. Som sagt, så bliver den her kage ret tung og meget intens, da det er en chokoladekage, som er toppet med chokoladeglasur og så med chokolade på toppen også. Det er derfor også en kage, som du kan bruge som dessertkage. Anret evt. kagen på tallerkener og pynt med en kugle vaniljeis og evt. nogle friske bær. De friske bær vil uden tvivl være en god tilføjelse, da de giver noget syrlighed og friskhed, som giver en god kontrast til den søde kage.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Hej
    Hvad er bagecacao? Er det almindelig cacao eller noget specielt og hvor køber I det?

    Mvh. Lena

Skriv en kommentar