Tomater i ovn

Tomater i ovn
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

1 time og 30 minutter

Samlet tid

1 time og 45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på tomater i ovn. Brug de små ovnbagte tomater i salater, som tilbehør, i tærter eller til tapas.

Ingrediensliste

  • 500 g. cherrytomater
  • 3 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. sukker
  • 3 tsk. tørret oregano
  • 2 tsk. tørret timian
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 125 grader varmluft.
  2. Halver cherrytomater.
  3. Kom dem op i et ovnfast fad. Fordel olivenolie, sukker, oregano, timian og masser af salt/peber udover dem. Vend det godt sammen.
  4. Bag tomaterne i ca. 1 time og 15-30 minutter.
  5. Tag dem herefter ud og lad dem køle af.
  6. Hvis du ikke skal spise dem med det samme, så kan de kommes op i en bøtte og sættes på køl. Skal de holde længere tid end et par dage på køl, så hæld raps- eller solsikkeolie over dem. Så kan de holde sig 1 måned på køl og så har du dine egne semi-tørrede tomater.
Bedøm denne ret

Opskrift på tomater i ovn

De her tomater i ovn bliver virkelig en bid af himlen, når de bliver bagt! Mums, hvor smager de godt! Og så er de bare geniale som fyld i salater, i tærter eller bare som tilbehør til aftensmaden. Så har du en masse tomater, som begynder at se lidt triste ud, så kan vi virkelig anbefale dig at trylle dem om til de her ovnbagte tomater med krydderier.

Det er i princippet bare små cherrytomater, som halveres og placeres i et ovnfast fad. Så vendes de med olie, lidt sukker og tørrede krydderurter. Og så bages de ellers bare i ovnen. Det er virkelig nemt og kræver ikke andet end lidt tålmodighed, da de størstedelen af tiden blot skal hygge sig i ovnen.

LÆS OGSÅ: Klik her og se flere ideer på tilbehør til aftensmad og salater

Tomater i ovn

Ovnbagte tomater opskrift

Sådan en omgang ovnbagte tomater er gode som tilbehør, som de er. Men de egner sig også vildt godt som fyld i salater, som fyld i tærte, ovenpå pizza eller i gryderetter. Når tomaterne bages, så får de sådan en helt anden smag, end hvis de er friske. De bliver sødere og smagen af tomat kommer virkelig frem. Hvis du ikke er vild med smagen af friske tomater, så kan det måske være, at sådan en omgang ovnbagte tomater er noget for dig. Vi elsker i hvert fald sådan nogle langtidsbagte tomater. Vi kan sagtens snacke dem, som de er. De er også geniale at servere til tapas.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar