Tomatsalat med løg

Tomatsalat med løg
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

0 minutter

Samlet tid

10 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en nem og lækker tomatsalat med løg, basilikum og en hurtig dressing. En god salat med tomat, som kan serveres til aftensmad.

Ingrediensliste

 • Tomatsalat

 • 1 stk. løg
 • 400 g. cherrytomater
 • 0,25 bundt frisk basilikum
 • Dressing

 • 2 spsk. olivenolie
 • 2 spsk. balsamico
 • 1 tsk. akaciehonning
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Kom alle ingredienserne til dressingen op i en beholder eller glas med låg til. Ryst den godt sammen.
 2. Halver cherrytomater. Skær løg i tynde skiver.
 3. Vend løg og tomater med dressingen.
 4. Anret på en tallerken eller et fad.
 5. Top med frisk basilikum og evt. lidt salt og peber på toppen.
 6. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på tomatsalat med løg

Den lækreste tomatsalat med løg, frisk basilikum og en hurtig dressing. Tomatsalat må være en af vores yndlingssalater, da den er hurtig at bikse sammen og så smager den altid helt fantastisk. Det er simple ingredienser, som bliver tryllet om til det dejligste tilbehør, som du nærmest kan servere til alt. Den kan serveres til aftensmad, frokost, grillmad, tapas osv. Det er sådan en universalsalat, som bare altid er god og som altid falder i god jord hos de fleste.

Ofte er en tomatsalat med ost, men den her har vi valgt at lave uden. Du kan dog sagtens tilføje noget mozzarella, burrata eller fetaost til den, hvis du synes, at det mangler. Den her salat består bare af nogle af de ingredienser, som vi ofte har, så vi ikke skal ud og handle.

LÆS OGSÅ: Find alle vores opskrifter på tomatsalater her

Tomatsalat med løg

Salat med tomat og løg

Nogle gange skal der bare ikke noget mere kompliceret til end en god salat med tomat og løg. Brug nogle gode cherrytomater. Det kan nogle gange godt betale sig lige at bruge et par ekstra kroner på nogle gode og saftige nogle. Og så kan friske krydderurter jo altid løfte dine salater! Men udelader du basilikum, så får du stadig en rigtig god tomatsalat.

Hvad kan jeg servere tomatsalat til?

Som sagt, så kan denne salat serveres til frokost, aftensmad, tapas, buffet og meget mere. Den er god som tilbehør til gryderetter, til et stykke kød eller til en butterdejsstang. Det er sådan en alsidig salat, som vi mener passer til stort set alt. Det er også sådan en salat, som man hurtigt kan bikse sammen, hvis man lige mangler lidt grønt til aftensmaden. Det behøves ikke altid være så kompliceret at få noget grønt til maden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar