Tortillas med pulled chicken

Tortillas med pulled chicken

Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

1 time

Samlet tid

1 time og 30 minutter

Beskrivelse

Hjemmelavede tortillas er der intet der slår. Især ikke når de fyldes med lækkert pulled chicken, pico de gallo, majs, avocado og syltede rødløg.

Ingrediensliste

  • Hjemmelavede tortillas

  • 250 g. hvedemel
  • 65 g. smør
  • 1,25 dl. vand
  • 1/2 tsk. salt
  • Pulled chicken

  • 280 g. kyllingebryst
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 1 tsk. chili
  • 1 tsk. paprika
  • Salt
  • 1 tsk. chilisauce
  • 1/2 tsk. honning
  • Fyld

  • 1/2 ds. majs
  • 1/2 bundt koriander
  • 1/2 grøn peberfrugt
  • 15 g. jalapenos
  • 3 stk. tomater
  • 1/4 løg
  • 50 g. cremefraiche
  • 1 avocado
  • Syltede rødløg

Fremgangsmåde

  1. Bring en gryde med vand i kog. Opløs bouillonterningen heri.
  2. Ren kyllingebrystene og kog dem i bouillonvandet i cirka 25 minutter.
  3. Nu skal pico de gallo laves. Hak tomater, jalapenos, grøn peberfrugt, løg og koriander fint. Bland det i en skål.
  4. Dræn derefter majs og hæld dem i en skål.
  5. Mos avocadoen og smag det til med salt og peber.
  6. Når kyllingen er færdig trevles det med to gafler. Herefter vendes det med krydderier og honning.
  7. Anret nu dine tortillas med pulled chicken, pico de gallo, majs, avocado, creme fraiche og evt. syltede rødløg.

Tortillas

  1. Hvedemel og salt blandes i en skål.
  2. Smør smuldres i og det æltes med fingrene.
  3. Vandet tilsættes og det æltes yderligere indtil du har en smidig dej.
  4. Dejen hviler 15 min.
  5. En tør pande opvarmes på komfuret (middelhøj varme).
  6. Derefter deles dejen i 10 lige store stykker og de rulles ud, indtil du har den ønskede tykkelse.
  7. Pandekagerne bages kort på den tørre pande på begge sider.
  8. Placeres på en tallerken overdækket med et fugtigt viskestykke. På den måde undgår du, at de bliver tørre.

Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavede tortillas med pulled chicken

Nylavede tortillas med pulled chicken, pico de gallo, avocado, majs, creme fraiche og koriander. En virkelig skøn ret fra det mexikanske køkken.

Vi elsker at lave hjemmelavede hvedetortillas, da de ikke tåler nogen sammenligning med dem man kan købe i supermarkedet. Det kræver lidt ekstra tid, men det er bestemt tiden værd. De kræver få ingredienser, så de er meget billige at lave – det er bare tid der skal bruges til at rulle dem ud.

Valg af kødfyld

Der er mange muligheder for kød. Vi laver også sommetider disse tacos med oksekød stegt med tacokrydderi. Det smager også rigtig godt. Derudover kan du også helt udelade kødet, og så har du en lækker vegetariske taco.

LÆS OGSÅ: Fajitas med hjemmelavede tortillas

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi er mere aktive og du med garanti vil modtage daglig mad inspiration. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

  1. Hej!

    Jeg vil gerne lave tortillaerne grovere. Kan det gøres ved fx 200g grahamsmel og 50g hvedemel?

    Har I prøvet det?

    Mvh. Agnes

    1. Hej Agnes,

      Vi har prøvet at gøre dem grovere ja, men ikke i det forhold. Vi har prøvet med 100 g. fuldkornsmel og så resten hvedemel. Men prøv dig frem 🙂

      Kh

  2. Vores pandekager blev totalt stive … Hvad har vi gjort forkert mon? Hvis man laver dem på forhånd, hvordan luner man dem så og hvordan undgår man så at de ikke bliver stive ?

    1. Hej Helena,

      Vi har aldrig oplevet, at de bliver stive. Læg dem under et fugtigt klæde som de bliver færdige 🙂 Og så lun dem i ovnen pakket ind i sølvpapir.

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag