Tzatziki

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en lækker græsk tzatziki med hvidløg. Den er så god til salater, grillmad og sommermad. Lav den gerne i god tid, så den kan få lov at trække smag. Den kan holde sig i køleskabet i ca. 3 dage.

Ingrediensliste

  • 250 g. græsk yoghurt
  • 1 stk. agurk
  • 1 tsk. salt
  • 2 fed hvidløg

Fremgangsmåde

  1. Agurken skylles og rives på groft på et rivejern.
  2. Alt væske presses ud. Vi brugte et rent viskestykke til at presse væden ud.
  3. Bland nu revet agurk med græsk yoghurt.
  4. Hak hvidløg fint eller pres i en i hvidløgspresser.
  5. Tilsæt til din tzatziki.
  6. Smag til med salt/peber.
  7. Server med det samme eller sæt på køl indtil servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på tzatziki

En nem opskrift på en simpel tzatziki lavet på græsk yoghurt, agurker og hvidløg. Det perfekte tilbehør til græsk mad, grillmad, salater og generelt bare sommermad.

Vi elsker tzatziki og det er uden tvivl fast inventar hele sommeren. Vi har næsten altid en skål til at stå i køleskabet, så man altid har en nem form for dressing til sin mad. Det er så nemt at lave og man kan lave det både uden og med hvidløg. Vi foretrækker dog med hvidløg, da vi elsker hvidløg.

LÆS OGSÅ: Græsk salat

tzatziki opskrift

Tzatziki med græsk yoghurt

Vi bruger altid græsk yoghurt til vores udgave, men du kan sagtens lave den med skyr eller creme fraiche. Hvis den laves med creme fraiche, så sørg for at bruge en med høj fedtprocent. Så undgår du nemlig, at den bliver for vandet.

Der er intet som en hjemmelavet tzatziki. Vi styrer altid langt udenom de færdiglavede, da det simpelthen er så nemt at lave det selv. Derfor synes vi næsten ikke det kan betale sig at tage den nemme løsning her.

Retter med tzatziki

Men hvilke retter kan man egentlig servere tzatziki til? Eftersom det er græsk, så går det altså bare godt sammen med alt græsk mad. Vi har masser af lækre og nemme opskrifter på græsk mad, som du finder lige her.

Vi bruger også ofte det som tilbehør til salat, i pitabrød, til pandekager med fyld eller blot som tilbehør til grillmaden. Det er en sund og lækker dip/dressing, som kan bruges til så mange forskellige ting.

Holdbarhed på hjemmelavet tzatziki

Pak den godt ned, så kan den sagtens holde sig et par dage på køl. Som vi også nævnte tidligere, så er det godt at bruge græsk yoghurt, creme fraiche eller skyr med et højt fedtindhold, da det bliver knap så vandet, hvis det opbevares et par dage.

Sørg også for at dræne agurk rigtig godt, så det heller ikke væder for meget ud i din tzatziki. Placer revet agurk i et viskestykke og brug det til at presse så meget væske ud af agurken som muligt. Det er uden tvivl vores bedste tip til en cremet og lækker tzatziki.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

    1. Hej Sarah,
      Ja, det kan du godt, men så skal du være ekstra god til at dræne agurken, da det ellers vil blive for tyndt efter en nat i køleskabet 🙂
      Kh

Skriv en kommentar