Valnødder i honning

Valnødder i honning
Opskrift til portion Opskrift til 1 portion

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

25 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på valnødder i honning og portvin. Server de syltede valnødder til ost, tapas eller brug i salater.

Ingrediensliste

  • 200 g. valnødder
  • 0,75 dl. portvin
  • 150 g. brun farin
  • 150 g. honning
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2 dl. vand

Fremgangsmåde

  1. Kom portvin, brun farin, honning, vaniljesukker og vand op i en gryde.
  2. Bring det i kog og skru herefter ned, så det står og simrer ved lav varme. Lad det simre i 15-20 minutter eller til det tykner en smule (det tykner også mere, når det køler helt af, så pas på med at koge for meget ind).
  3. Kog noget vand i en gryde. Hæld valnødderne i vandet og lad dem koge i 30 sekunder. Hæld herefter vandet fra og lad valnødderne dryppe af.
  4. Kom valnødderne over i din sirup.
  5. Hæld i en bøtte eller skoldet glas. Opbevar på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på valnødder i honning

Vil du servere noget lækkert som tilbehør til osten, så kan vi anbefale sådan en omgang valnødder i honning. Valnødder, som er lagt i lage i en honning-marinade med portvin. Det smager skønt og er nemt at lave! Måske du har en rest valnødder liggende, så er det oplagt at bruge dem til sådan en portion her. De kan nemlig holde sig i lang tid, når først de er lavet.

Man koger en lage på honning, lidt brun farin og portvin. Det koges ind, så det tykner en smule og så kommes blancherede valnødder i. Det hele kommes i en bøtte eller patentglas og så opbevares det på køl.

LÆS OGSÅ: Se flere ideer på tapas og appetizers her

Valnødder i honning

Syltede valnødder

De syltede valnødder kan serveres til tapas, ostebord, buffet eller sågar ovenpå salater. I stedet for valnødder, så kan du også sagtens bruge hasselnødder eller mandler. Eller lave en blanding af forskellige slags nødder. Det smager virkelig skønt og sammen med en god ost og evt. noget marmelade, så har du en fantastisk kombination.

Hvis du ikke er så meget for portvin, så kan du også sagtens udelade det. Prøv også at komme lidt frisk appelsinsaft og skal i. Det giver dem sådan en lidt julet smag, hvilket passer perfekt til julefrokosten. Det er i hvert fald ofte i juletiden, at vi serverer ostemad eller osteanretning.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar