Vandbakkelser med hønsesalat

Vandbakkelser med hønsesalat
Opskrift til stk. Opskrift til 20 stk.

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time og 15 minutter

Beskrivelse

Lav lækre vandbakkelser med hønsesalat, ananas og bacon. De kan serveres som forret, appetizer eller som en del af et større tapasbord.

Ingrediensliste

  • Vandbakkelser

  • 150 g. smør
  • 3 dl. vand
  • 2 knivspids salt
  • 200 g. hvedemel
  • 6 æg
  • Hønsesalat

  • 450 g. kyllingebryst
  • 1 stk. hønsebouillonterning
  • 270 g. asparges på dåse
  • 250 g. champignon
  • 100 g. mayonnaise
  • 100 g. creme fraiche
  • 0,5 tsk. dijonsennep
  • 0,5 tsk. citronsaft
  • salt/peber
  • Andet

  • 200 g. bacon i tern
  • 0,25 bundt frisk persille
  • 100 g. ananas på dåse

Fremgangsmåde

Vandbakkelser

  1. Tænd ovnen på 210 grader alm. ovn (over- og undervarme). Tag æggene ud af køleskabet, så de kan få stuetemperatur.
  2. I en gryde tilsættes vand, smør og salt. Lad det smelte sammen.
  3. Når smørret er smeltet, så tilsættes hvedemel. Pisk det sammen til dejen slipper gryden.
  4. Tag gryden af varmen og lad den køle en smule af (ca. 10-15 minutter).
  5. Nu skal æggene tilsættes. Der er så stor forskel på størrelsen på æg, så derfor anbefaler vi, at du vejer æggene af. Ét æg til denne dej vejer 50 g. Det vil sige, at fordi der skal bruges 6 æg, så skal du bruge 300 g. æg. Vær opmærksom på mængden af æg, hvis du ændrer i antallet i opskriften.
  6. Rør æg i ét af gangen til du har en glat og ensartet dej. Først kan det godt ligne, at dejen klumper, men bare fortsæt med at vende den, så samler den sig til sidst. Fortsæt med de resterende æg.
  7. Kom dejen op i en sprøjtepose med en stor stjernetyl.
  8. Lav 10 toppe på en bageplade med bagepapir.
  9. Sæt bagepladen ind i midten af ovnen og lad dine vandbakkelser bage 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er. Du må på ingen måde åbne ovnen de første 20 min., da de kan risikere at falde sammen. De skal have en flot gylden farve. Hvis de stadig er meget lyse, så giv dem lidt længere tid i ovnen.
  10. Tag din bageplade ud af ovnen og lad dine vandbakkelser afkøle på en bagerist.

Hønsesalat

  1. Rens kyllingebryst og kog dem i 20-25 minutter i en gryde med vand og hønsebouillonterning.
  2. I mellemtiden drænes asparges på dåse.
  3. Rens champignon og skær dem i små fine tern.
  4. Opvarm en pande og steg bacontern sprødt. Læg dem til side i. en skål og bevar baconfedtet på panden.
  5. Steg nu de fine champignontern på panden. Når de er stegt drænes de.
  6. Bland mayonnaise, creme fraiche, salt, peber, citronsaft og dijonsennep sammen til en dressing. Kom de drænede asparges og champignon i og stil det på køl.
  7. Når kyllingen er kogt skæres den i små tern eller trevles med en gaffel. Lad kødet køle helt af og bland det herefter i skålen med dressing, asparges og champignon.
  8. Lad hønsesalaten stå og trække lidt smag.

Servering

  1. Del vandbakkelserne over. Kom hønsesalat i og top med bacontern, ananas og frisk persille.
Bedøm denne ret

Opskrift på vandbakkelser med hønsesalat

Lav en lækker omgang vandbakkelser med hønsesalat, bacon, ananas og frisk persille. De er så gode som en nem forret med kylling. Især hvis man gerne vil have en forret uden fisk, så er dem her helt geniale. Det hele er hjemmelavet. Alt fra hønsesalaten til vandbakkelserne. Så bliver det altså ikke bedre! Og frygt ikke vandbakkelserne. De er nemlig slet ikke så svære at lave.

Vi har ofte savnet nogle ideer til forretter uden fisk. Vi har nemlig et par venner, som ikke er så glade for rejer, laks og tun. Og så er det altså fint, at man kan lave en anden slags forret. Den her med hønsesalat er altid en sikker vinder. I stedet for at komme hønsesalaten i vandbakkelser, så kan den også kommes i croissanter, på blinis eller til ristet brød.

LÆS OGSÅ: Spinatroulade med laksemousse

Vandbakkelser med hønsesalat

Forret med vandbakkelser

Vi elsker alt med vandbakkelser. Om det er disse fyldt med hønsesalat eller om det er en hjemmelavet kagemand af det. Det smager bare super lækkert og så får de det her sprøde ydre, som samtidig er super luftige. Det er også rigtig lækkert lige at toppe hønsesalaten med sprød bacon, et stykke ananas og frisk persille. Det er den perfekte kombination!

Kan jeg lave vandbakkelserne på forhånd?
De kan godt laves et par timer før de skal bruges. Vi anbefaler ikke at lave dem dagen før. Men hvis du gør det, så vil vi anbefale lige at lune dem inden de samles.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar