Vaniljekranse Vaniljekranse Opskrift til 3570 stk. Opskrift til 35 stk. Forberedelsestid 15 minutter Tilberedelsestid 15 minutter Samlet tid 30 minutter Del Pin Print Beskrivelse En super nem opskrift på sprøde vaniljekranse lavet i sprøjtepose. Vaniljekranse er én af julens bedste småkager, hvis du spørger os. Ingrediensliste 1 stk. vaniljestang 80 g. flormelis 80 g. sukker 200 g. smør 1 stk. æg 290 g. hvedemel 80 g. mandelmel Fremgangsmåde Tag smør ud ca. 20 minutter før du skal i gang med at bage. Pisk smør med flormelis, sukker og kornene fra en vaniljestang. Herefter tilsættes æg, hvedemel og mandelmel (du kan også bruge blendede mandler) og det hele røres sammen indtil du har en fast dej. Put dejen over i en sprøjtepose med en tynd stjernetyl. Det er en god idé kun at fylde posen op med lidt af dejen ad gangen. Så er de nemmere at trykke ud. Sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så det danner kranse. Bag vaniljekransene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 5-7 minutter. Bag kun én plade af gangen. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist. Opbevares i en tætlukket småkagedåse, når de er kølet af. Her kan de holde sig i 1-2 måneder. Bedøm denne ret Lås skærm Nem opskrift på vaniljekranse i sprøjtepose Her får du en super nem opskrift på vaniljekranse, som er lavet med en sprøjtepose. Da de bliver sprøjtet ud i sprøjtepose, så er dejen blødere end den ville være, hvis de skulle laves på den gammeldags måde igennem en kødhakker. Vi ejer dog ikke en kødhakker og det tror vi egentlig, at der er mange, som ikke gør. Derfor har vi valgt at lave en opskrift, som blot bliver sprøjtet ud i sprøjtepose. Så kan alle være med. Vaniljekranse er en simpel julesmåkage, som er én af vores absolut yndlings. Den er nem at lave og kræver meget få ingredienser. Man kan bruge en rigtig vaniljestang eller man kan bruge vaniljesukker. En vaniljestang er selvfølgelig betydeligt dyrere end vaniljesukker, men det gør dem altså også super lækre. Vaniljekranse kan laves i god tid, da de kan holde sig i en tætlukket småkagedåse i 1-2 måneder. Du kan derfor sagtens bage dem tidligt og så nyde dem igennem hele julen. LÆS OGSÅ: Kandiserede æbler Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.
Kan denne dej nedfryses eller skal den sprøjtes ud umiddelbart i forbindelse med at den røres sammen ? 🙂 (Og tak for en opskrift til sprøjtepose. Virkelig lækkert når man ikke ejer en kødhakker men elsker vaniljekranse) 😀 Svar
Hej, Den kan godt fryses. Sørg blot for at den er tøet helt op, når den sprøjtes ud, ellers kan den være svær at sprøjte ud 🙂 Kh Svar
Hvor meget vaniljesukker vil i mene der skal bruges, hvis man vælger ikke at bruge en vaniljestang? Svar
Hej Lene, Det kan være flere ting. 1) Bruger du rigtig smør fra en blok? Vi kan ikke anbefale at bruge smørbar. 2) Måske din dej er for blød. Måske den lige skal på køl lidt. Kh Svar