Vaniljekranse

Vaniljekranse
Opskrift til stk. Opskrift til 35 stk.

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

30 minutter

Beskrivelse

En super nem opskrift på sprøde vaniljekranse lavet i sprøjtepose. Vaniljekranse er én af julens bedste småkager, hvis du spørger os.

Ingrediensliste

  • 1 stk. vaniljestang
  • 160 g. sukker
  • 220 g. smør
  • 1 stk. æg
  • 265 g. hvedemel
  • 80 g. mandelmel

Fremgangsmåde

  1. Tag smør ud ca. 20 minutter før du skal i gang med at bage.
  2. Pisk smør med sukker og kornene fra en vaniljestang.
  3. Herefter tilsættes æg, hvedemel og mandelmel (du kan også bruge blendede mandler) og det hele røres sammen indtil du har en fast dej.
  4. Put dejen over i en sprøjtepose med en tynd stjernetyl. Det er en god idé kun at fylde posen op med lidt af dejen ad gangen. Så er de nemmere at trykke ud.
  5. Sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så det danner kranse.
  6. Bag vaniljekransene i en forvarmet ovn ved 200 grader varmluft i ca. 5-7 minutter. Bag kun én plade af gangen.
  7. Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
  8. Opbevares i en tætlukket småkagedåse, når de er kølet af. Her kan de holde sig i 1-2 måneder.
Bedøm denne ret

Nem opskrift på vaniljekranse i sprøjtepose

Her får du en nem opskrift på de bedste, nemme vaniljekranse, som er lavet med en sprøjtepose. Da de bliver sprøjtet ud i sprøjtepose, så er dejen blødere end den ville være, hvis de skulle laves på den gammeldags måde igennem en kødhakker.

Vi ejer dog ikke en kødhakker og det tror vi egentlig, at der er mange, som ikke gør. Derfor har vi valgt at lave en opskrift, som blot bliver sprøjtet ud i sprøjtepose. Så kan alle være med. Vaniljekranse er en simpel julesmåkage, som er én af vores absolut yndlings. Den er nem at lave og kræver meget få ingredienser. Man kan bruge en rigtig vaniljestang eller man kan bruge vaniljesukker. En vaniljestang er selvfølgelig betydeligt dyrere end vaniljesukker, men det gør dem altså også super lækre.

Vaniljekranse kan laves i god tid, da de kan holde sig i en tætlukket småkagedåse i 1-2 måneder. Du kan derfor sagtens bage dem tidligt og så nyde dem igennem hele julen.

LÆS OGSÅ: Kandiserede æbler

Vaniljekranse

Vaniljekranse med mandler

Vaniljekranse bliver ekstra sprøde med mandler. Man kan bruge mandelmel eller man kan blende hele mandler helt fint, så man laver sit eget mandelmel. Hvis du blender dem med skal, så får du en mørkere mandelmel, end hvis du smutter dem inden. Det har kun betydning for udseendet og betyder ikke noget for selve smagen. Nogen kan også godt lide, at man kan se, at der er brugt mandler i opskriften og så skal man bare lade skallen blive på.

Luksus vaniljekranse

Det er luksus vaniljekranse i vores øjne, når der bruges vaniljestang eller vaniljestænger i stedet for vaniljesukker. Så får man de fine vaniljekorn med og en ekstra god smag af vanilje. Man kan også blende hele stangen med for ekstra smag. Så blend den sammen med mandlerne, så du får sådan en fin vaniljemandelmel, som gør sig godt i vaniljekransene.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

  1. Kan denne dej nedfryses eller skal den sprøjtes ud umiddelbart i forbindelse med at den røres sammen ? 🙂

    (Og tak for en opskrift til sprøjtepose. Virkelig lækkert når man ikke ejer en kødhakker men elsker vaniljekranse) 😀

    1. Hej,

      Den kan godt fryses. Sørg blot for at den er tøet helt op, når den sprøjtes ud, ellers kan den være svær at sprøjte ud 🙂

      Kh

  2. Hvor meget vaniljesukker vil i mene der skal bruges, hvis man vælger ikke at bruge en vaniljestang?

    1. Hej Lene,

      Det kan være flere ting.

      1) Bruger du rigtig smør fra en blok? Vi kan ikke anbefale at bruge smørbar.
      2) Måske din dej er for blød. Måske den lige skal på køl lidt.

      Kh

  3. Der står i fremgangsmpden i nr. 2 at smør og flormelis skal piske sammen. Hvor meget flormelis er der tale om? 😊

Skriv en kommentar