Vaniljekranse
Forberedelsestid
15 minutterTilberedelsestid
15 minutterSamlet tid
30 minutterBeskrivelse
En super nem opskrift på sprøde vaniljekranse lavet i sprøjtepose. Vaniljekranse er én af julens bedste småkager, hvis du spørger os.
Ingrediensliste
- 1 stk. vaniljestang
- 175 g. flormelis
- 200 g. smør
- 1 stk. æg
- 250 g. hvedemel
- 80 g. mandelmel
Fremgangsmåde
- Tag smør ud i god tid, så det kan blive blødt.
- Pisk smør med flormelis og kornene fra en vaniljestang.
- Herefter tilsættes æg, hvedemel og mandelmel og det hele røres sammen indtil du har en fast dej.
- Put dejen over i en sprøjtepose med en tynd stjernetyl. Det er en god idé kun at fylde posen halvt op. Så er de nemmere at trykke ud.
- Sprøjt dejen ud på en bageplade beklædt med bagepapir, så det danner kranse. Hvis dejen er svær at trykke ud, så lad den ligge 20-30 minutter. Så bliver den lidt nemmere at arbejde med, da den bliver varmere. Du kan evt. også nulre posen imellem hænderne, så den bliver varmere.
- Bag vaniljekransene ved 200 grader varmluft i ca. 5-7 minutter. Bag kun én plade af gangen.
- Tag dem ud af ovnen og lad dem afkøle på en bagerist.
- Opbevares i en tætlukket småkagedåse, når de er kølet af. Her kan de holde sig i 1-2 måneder.
Nem opskrift på vaniljekranse i sprøjtepose
Her får du en super nem opskrift på vaniljekranse, som er lavet med en sprøjtepose. Da de bliver sprøjtet ud i sprøjtepose, så er dejen blødere end den ville være, hvis de skulle laves på den gammeldags måde igennem en kødhakker.
Vi ejer dog ikke en kødhakker og det tror vi egentlig, at der er mange, som ikke gør. Derfor har vi valgt at lave en opskrift, som blot bliver sprøjtet ud i sprøjtepose. Så kan alle være med. Vaniljekranse er en simpel julesmåkage, som er én af vores absolut yndlings. Den er nem at lave og kræver meget få ingredienser. Man kan bruge en rigtig vaniljestang eller man kan bruge vaniljesukker. En vaniljestang er selvfølgelig betydeligt dyrere end vaniljesukker, men det gør dem altså også super lækre.
Vaniljekranse kan laves i god tid, da de kan holde sig i en tætlukket småkagedåse i 1-2 måneder. Du kan derfor sagtens bage dem tidligt og så nyde dem igennem hele julen.
LÆS OGSÅ: Kandiserede æbler
Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også påInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.