Vaniljesirup

Vaniljesirup
Opskrift til glas Opskrift til 1 glas

Forberedelsestid

5 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

20 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en lækker og tyk vaniljesirup, som du kan bruge til hjemmelavet iskaffe, til pandekager, på yoghurt og meget mere.

Ingrediensliste

  • 2,5 dl. vand
  • 250 g. sukker
  • 2 spsk. glukosesirup
  • 1 stk. vaniljestang

Fremgangsmåde

  1. Flæk vaniljestangen og skrab vaniljekornene ud. Bland vanilje med sukkeret.
  2. Put vand, sukker, glukosesirup og vaniljekorn med stang op i en gryde. Rør det rundt.  Du kan også erstatte vaniljestangen med almindelig vaniljesukker i stedet.
  3. Tænd for blusset ved lav/medium varme.
  4. Lad det småsimre til sukkeret er opløst og det er tyknet en smule.
  5. Tag gryden af varmen.
  6. Si evt. siruppen i en trådsi.
  7. Hæld siruppen på et glas eller en flaske.
  8. Opbevar på køl.
Bedøm denne ret

Opskrift på hjemmelavet vaniljesirup

Lav din helt egen vaniljesirup ud af kun få ingredienser. Den lækre, tykke sirup kan bruges til iskaffe, på pandekager, på yoghurt og meget mere. Det er én af vores absolut yndlings toppings og så smager det bare helt formidabelt i iskaffe.

Og netop vaniljesirup i iskaffe bruger vi den meget til. Det kan være dyrt at købe de færdiglavede sirupper i supermarkederne. Derfor er det altså helt genialt at kunne lave en hjemmelavet sirup til meget færre penge. Hæld siruppen på en patentflaske, så har du til masser af kopper lækker iskaffe.

LÆS OGSÅ: Rabarbersirup

Vaniljesirup

Sirup til iskaffe

Det er den absolut lækreste sirup, som du kan bruge til iskaffe. Selve siruppen kan du koge på enten en vaniljestang eller vaniljesukker. Det er selvfølgelig lidt dyrere at bruge en vaniljestang fremfor blot at bruge vaniljesukker. Og vi må indrømme, at vi altså ofte vælger den billige løsning, når den alligevel skal bruges til iskaffe. Du får stadigvæk en rigtig god vaniljesmag.

Vaniljesirup

Hvor lang tid kan den holde sig?
Den kan holde sig 1-2 måneder på køl i en patentflaske. Men så lang tid holder den aldrig hjemme hos os. Især ikke hvis sommeren er rigtig god og varmen virkelig for alvor rammer. Så har man lyst til iskaffe hele tiden og så ryger sådan en omgang hjemmelavet vaniljesirup altså hurtigt. Så er det heldigt, at det er så nemt og hurtigt at lave en ny portion. Ellers kan du også lave en større portion og blot opbevare det på køl.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. hvor meget vaniljesukker skal der i, hvis man ikke bruger en vaniljestang? – er det bare en tsk i ville bruge så?

Skriv en kommentar