Varm bønnesalat med bacon

Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Lækker varm bønnesalat med stegte bønner med hvidløg, løg, chili og selvfølgelig bacon. Så lækkert som tilbehør til en rød bøf fra grillen.

Ingrediensliste

  • 750 g. frosne grønne bønner
  • 0,5 stk. frisk chili
  • 2 fed hvidløg
  • 1 stk. løg
  • salt/peber
  • 200 g. bacon i tern

Fremgangsmåde

  1. Hak chili, hvidløg og løg fint.
  2. Opvarm en gryde eller en wokpande uden fedtstof.
  3. Tilsæt bacontern. Lad det stege til bacon er godt sprødt og har fået god farve.
  4. Tilsæt herefter løg, hvidløg og chili og svits det hurtigt på panden.
  5. Skru helt op for varmen og tilsæt så bønner. Svits til de er varme og optøede. De skal ikke have ret lang tid på panden.
  6. Smag til sidst til med salt/peber. Hold lidt igen med salten, da salaten også får meget salt fra bacon.
  7. Server med det samme.
Bedøm denne ret

Opskrift på varm bønnesalat

Bønnesalat er og bliver en af favoritterne. Den er så god og smagfuld, at man ikke forstår den kan være en ”salat”. Bønnerne steges i baconfedt, hvilket gør at det smager som det rene slik. Denne opskrift på varm bønnesalat er super nem og kan laves på ingen tid. Vi laver ofte denne bønnesalat til oksemørbrad eller generelt rødt kød, da det fungerer super godt til en bøf.

Selve salaten er super simpel og består blot af bacon, bønner, løg, hvidløg og lidt frisk chili. Du kan både bruge bønner fra frost eller bruge friske, grønne bønner. Begge dele smager super skønt! Vær dog opmærksom på, at hvis du bruger frosne bønner, så skal de blot svitses meget hurtigt på panden. De skal nemlig ikke blive alt for bløde.

LÆS OGSÅ: Salat med quinoa, granatæble og grønne bønner

Varm bønnesalat med bacon Varm bønnesalat med bacon

Kan jeg forberede noget på forhånd?
Salaten er nem at bikse sammen til gæstemad. Du kan med fordel forstege bacon, løg, hvidløg og chili og lade det blive i gryden. Kort inden servering kan du opvarme det og smide bønnerne på. Så har du en hurtig nystegt bønnesalat til aftensmaden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar