Varm kartoffelsalat

Varm kartoffelsalat
Opskrift til personer Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

25 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på en varm kartoffelsalat med løg, sennep og eddike. Server din varme kartoffelsalat til frikadeller eller hamburgerryg.

Ingrediensliste

 • 1000 g. kartoffel
 • 100 g. sukker
 • 1 dl. eddike
 • 1 dl. vand
 • 2 dl. piskefløde
 • 1 stk. rødløg
 • salt/peber

Fremgangsmåde

 1. Skær løg i fine tern.
 2. Rør sukker, eddike og vand sammen i en skål.
 3. Opvarm en gryde med smør og steg løgene bløde.
 4. Tilsæt eddikeblandingen og lad det simre 1-2 minutter.
 5. Skær de kogte kartofler i grove stykker og kom dem i gryden. Tilsæt salt, peber og piskefløde.
 6. Rør forsigtigt rundt og lad den varme kartoffelsalat stå og simre ved lav varme i 5 minutter. Server evt. med frisk persille på toppen.
Bedøm denne ret

Opskrift på varm kartoffelsalat

En nem opskrift på en klassisk, varm kartoffelsalat. Den varme kartoffelsalat er vinterens eller efterårets bud på en kartoffelsalat. Den laves blandt andet med løg og eddike. Og så udgør den det perfekte tilbehør til eksempelvis pølser eller frikadeller. Præcis ligesom en kold kartoffelsalat.

Samtidig er den super nem at lave og også et rigtig godt alternativ til almindelige kogte kartofler. Der er intet som en varm kartoffelsalat en kølig efterårsdag og så med sprøde frikadeller, kogt hamburgerryg eller skinke til.

LÆS OGSÅ: Frikadeller

Varm kartoffelsalat

Kartoffelsalat med løg og sennep

Den varme kartoffelsalat laves med blandt andet løg, sennep og eddike. Kartoflerne koges møre og så tilsættes de herefter til en pande. Det giver altså en helt fantastisk kartoffelsalat med masser af smag.

Hvad kan man servere til den varme kartoffelsalat?
Vi elsker en omgang hjemmelavede frikadeller til den varme kartoffelsalat. Men ellers er kogt hamburgerryg, skinke eller en rød pølse også super lækkert. For at gøre det lidt sundere og for at få lidt grønt til maden, så kan vi også anbefale en smagfuld salat til. Det kunne blandt andet være en grønkålssalat med æbler og valnødder.

Kan jeg tilsætte andet end kartofler? 
Ja, hvis du gerne vil have noget mere grønt ind i retten, så kan du også sagtens tilføje lidt kogt blomkål, broccoli eller gulerødder sammen med kartoflerne. Det er en super måde at få noget mere grønt ind uden, at det som sådan kan smages. Det elsker vi i hvert fald at gøre.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Skriv en kommentar