Frikadeller

De bedste frikadeller

Frikadeller

Opskrift til stk. Opskrift til 12 stk.

Forberedelsestid

40 minutter

Tilberedelsestid

10 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Nem opskrift på gammeldags frikadeller som mormors. Server dine frikadeller med tilbehør som kartofler, brun sovs og evt. en god salat. Det er nem aftensmad og hvis der er nogle tilbage, så er de også gode i madpakken eller oven på en rugbrød.

Ingrediensliste

  • 500 g. hakket svinekød
  • 1 løg
  • 1 æg
  • 1 dl. mælk
  • 4 spsk. hvedemel
  • 2 tsk. salt
  • peber

Fremgangsmåde

  1. Pil løg og riv det på et rivejern.
  2. Rør hakket kød sammen med salt. Rør det godt sammen. Vi rører farsen på røremaskine og bruger “K-spaden”. Men du kan sagtens røre den sammen med hænderne.
  3. Tilsæt herefter løg, æg, mælk, hvedemel, salt og lidt peber.
  4. Sæt herefter farsen på køl i 30 min.
  5. Farsen formes til frikadeller. Et godt tip er at bruge en ske, som dyppes i vand imellem hver frikadelle. Form frikadellen mellem skeen og din håndflade.
  6. Varm en pande op med rigeligt fedtstof (så får du de bedste og sprødeste frikadeller).
  7. Frikadellerne steges ved middelhøj varme i ca. 5 minutter på hver side.
  8. Tag dem af panden og læg dem evt. på en tallerken med køkkenrulle på, så det kan suge noget af fedtstoffet.
  9. Server med det samme.

Bedøm denne ret

Opskrift på frikadeller

Her får du en nem og lækker opskrift på hjemmelavede frikadeller. Hvis du mangler en opskrift på mormors frikadeller, så skal du prøve disse gammeldags nogle af slagsen. De er lavet med hakket gris, løg, æg, mælk, hvedemel, salt og peber.

Sådan en frikadelle er klassisk dansk mad. Du kan servere dem på den gammeldags måde med kartofler og sovs til eller du kan lave dem lidt mere moderne. Vi elsker at servere nogle bagte kartofler til og en smagfuld salat.

LÆS OGSÅ: Asiatiske kyllingefrikadeller

De bedste frikadeller

De bedste frikadeller

Det her er vores bedste opskrift på helt klassiske frikadeller. Det giver, ifølge os, verdens bedste frikadeller, som er gode og sprøde. Sådan en hjemmelavet frikadelle må siges at være klassisk dansk og billig mad. Vi er vel alle vokset op med dem igennem vores opvækst. Vi har i hvert fald spist vores andel af dem, brun sovs og kartofler. Men det smager også skønt!

Tilbehør til frikadeller

Som nævnt tidligere, så kan du servere det helt klassiske tilbehør til en frikadelle, nemlig brun sovs og kogte kartofler. Den udgave får vi også nogle gange, men andre gange, så har vi lyst til noget mere sundt og noget mere grønt. Her kan vi anbefale den her græske salat til. Hvis det skal være lidt mere sommerligt, så kan du også lave denne melonsalat med vandmelon, feta og blåbær. Hvis du vil servere kartofler til, så elsker vi at lave disse sesamkartofler. Lav en menu med frikadeller, sesamkartofler og én af de to salater og så har du alså en helt fantastisk aftensmad.

Følg også med på de sociale medier
Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er også på Instagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven

Ugens madplan

Mandag
Tirsdag
Onsdag
Torsdag
Fredag
Lørdag
Søndag