Vegansk chokoladekage

Vegansk chokoladekage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

15 minutter

Tilberedelsestid

45 minutter

Samlet tid

1 time

Beskrivelse

Nem opskrift på vegansk chokoladekage med chokoladeglasur, som er hurtig at bikse sammen. Den bedste veganske chokoladekage.

Ingrediensliste

  • Chokoladekage

  • 0,75 dl. raps- eller solsikkeolie
  • 150 g. sukker
  • 150 g. hvedemel
  • 30 g. bagekakao
  • 1 tsk. natron
  • 1 tsk. bagepulver
  • 2 tsk. vaniljesukker
  • 2,5 dl. havredrik
  • 2 tsk. citronsaft
  • Glasur

  • 150 g. flormelis
  • 2 spsk. bagekakao
  • vand

Fremgangsmåde

  1. Tænd ovnen på 180 grader alm. ovn (over- og undervarme).
  2. Pisk alle ingredienserne til kagen sammen med en elpisker.
  3. Kom bagepapir i en form (18x18cm). Hæld dejen i.
  4. Bag kagen i den forvarmet ovn i ca. 25-30 minutter alt efter hvor kraftig din ovn er.
  5. Du skal kunne stikke en kødnål, grillspyd eller andet tyndt ned i kagen uden, at der kommer ubagt dej med op. Hvis der kommer ubagt dej med op, så skal den lige have lidt længere.
  6. Tag kagen ud af ovnen og lad den køle af.
  7. Rør glasur sammen af flormelis, bagekakao og vand. Juster hvor tyk/tynd den er med mere flormelis eller mere vand. Glasuren skal kunne smøres ud på kagen, så den må heller ikke blive for tynd.
  8. Fordel glasuren ovenpå kagen.
Bedøm denne ret

Opskrift på vegansk chokoladekage

Det er slet ikke svært at lave en hammer god vegansk chokoladekage med chokoladeglasur. En svampet, lækker og nem chokoladekage lavet helt uden smør, æg og mælk. Så hvis du er på udkig efter en nem vegansk kage med chokolade, så skal du prøve denne. Du kan bikse dejen sammen på under 10 minutter og så skal den blot passe sig selv i ovnen. Du kan vælge at toppe den med glasur, som vi har gjort eller så kan du også sagtens udelade det.

Man går aldrig galt i byen med sådan en simpel vegansk bradepandekage. Nogle gange behøves det bare slet ikke at gøres mere kompliceret end hvad det er. Og det er lige præcis hvad du får med denne veganske kage! En nem, hurtig og virkelig lækker kage. Den er perfekt til eftermiddagskaffen, aftenskaffen eller hvis du skal bage til en begivenhed eller arrangement. En kage, som du bare er nødt til at prøve!

LÆS OGSÅ: Klik her og find alle vores opskrifter på bradepandekager

Vegansk chokoladekage

Den bedste veganske chokoladekage

Det er slet ikke svært at lave en god vegansk chokoladekage. I stedet for smør, så er der brugt olie og i stedet for mælk, så er der brugt havredrik. Her kan du dog også sagtens bruge en anden form for plantebaseret mælk. Der bliver også tilsat lidt citronsaft, som er med til at give mælken den samme effekt som eksempelvis kærnemælk har. Så får du en virkelig svampet og saftig kage, som ikke bliver tør.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Tror du man kan lave den som en talkage?
    Hvor mange portioner tror du jeg skal gange op til, hvis min form er 30*40?

Skriv en kommentar