Tilmeld nyhedsbrev

Vegetarisk shepherds pie

vegetarisk shepherds pie

Vegetarisk shepherds pie

Opskrift til 4 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

20 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Lækker og nem opskrift på vegetarisk shepherds pie. Den er lavet uden kød og er i stedet lavet med linser, gulerødder og kartofler.

Ingrediensliste

  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 100 g. gulerødder
  • 100 g. champignon
  • 50 g. ærter
  • 70 g. tomatpure
  • 2 tsk. timian
  • 2 tsk. paprika
  • 400 g. grønne linser på dåse
  • 2,5 dl. vand
  • 1 stk. grøntsagsbouillonterning
  • 1 spsk. majsstivelse
  • salt/peber

Til toppen

  • 600 g. kartofler
  • 1 dl. plantemælk
  • 2 spsk. plantesmør
  • salt/peber

Fremgangsmåde

Til låget

  1. Skræl kartofler og placer dem i en gryde. Hæld vand over, så det dækker kartoflerne. Tilsæt salt til vandet.
  2. Kog kartoflerne indtil de er møre.
  3. Tag dem af blusset og hæld vandet fra.
  4. Mos kartoflerne sammen med plantemælk (havremælk, mandelmælk, rismælk) og plantesmør (vi bruger Smørbar fra Naturli).
  5. Smag til sidst til med salt og peber.

Fyld

  1. Hak løg og hvidløg fint.
  2. Skræl gulerødder og rens champignon. Skær i små tern.
  3. En pande eller gryde varmes op med lidt olie. Tilsæt løg og hvidløg. Lad det sautere et par minutter.
  4. Tilsæt herefter gulerødder og champignon. Vend det godt rundt.
  5. Tilsæt tomatpure, timian og paprika. Dræn også de grønne linser fra dåse, skyl dem grundigt og tilsæt dem.
  6. Tilsæt grøntsagsbouillonterning og vand.
  7. Rør majsstivelse ud i 2 spsk. vand.
  8. Tilsæt majsstivelsen til panden. Rør det hele godt rundt, så det hele begynder at tykne. Lad det simre.
  9. Til sidst tilsættes frosne ærter. Det hele smages til med salt/peber.
  10. Tænd ovnen på 200 grader varmluft. Smør et ovnfast fad (26 x 16 cm) med olie. Fordel linseblandingen udover bunden.
  11. Fordel herefter kartoffelmosen udover. Pensl med lidt olie på toppen.
  12. Sæt fadet i midten af ovnen og lad det bage 20 minutter eller indtil den er gylden på toppen.
  13. Tag fadet ud og lad det køle lidt af inden det serveres.
  14. Server evt. med lidt frisk persille på toppen og rødbeder til.

Bedøm denne ret

Opskrift på vegetarisk shepherds pie

En lækker og nem opskrift på en vegetarisk, smagfuld og virkelig god shepherds pie lavet uden kød. Den er lavet med linser, gulerødder, ærter og løg og så smager den forrygende. Den er selvfølgelig toppet med et lag kartoffelmos på toppen og så har hele fadet fået en tur i ovnen.

Det er hurtigt blevet en af vores yndlings vegetariske opskrifter. Vi prøver nemlig at indføre flere kødfrie dage. Det er billigt, godt for miljøet og så smager det skønt.

LÆS OGSÅ: Vegetarisk bolognese 

vegetarisk shepherds pie vegetarisk shepherds pie

Følg også med på de sociale medier 

Du kan følge med på vores Facebookside, hvor vi ugentligt lægger spændende nye opskrifter op. Vi er ogsåpåInstagram, hvor vi nok er mest aktive. Du kan følge med på Instagram lige her.

Kommentarer

    1. Hej Freja,

      Det kan du umiddelbart godt. Røde linser er dog knap så “faste”, som grønne linser og de koger mere ud. Smagsmæssigt gør det ikke noget 🙂

      Kh

Skriv en kommentar

Kurv Luk
Updating…
Ingen produkter i kurven