Vegetartærte med karamelliserede rødløg og feta

Vegetartærte med karamelliserede rødløg og feta
Opskrift til tærte Opskrift til 1 tærte

Forberedelsestid

1 time

Tilberedelsestid

35 minutter

Samlet tid

1 time og 35 minutter

Beskrivelse

Opskrift på den bedste vegetartærte med karamelliserede rødløg, grønt og feta. En lækker vegetarisk tærte med grøntsager.

Ingrediensliste

  • Grov bund

  • 110 g. smør
  • 100 g. hvedemel
  • 80 g. grahamsmel
  • 1 stk. æg
  • Fyld

  • 2 stk. rødløg
  • 2 spsk. balsamico
  • 1 spsk. akaciehonning
  • 2 stk. tomat
  • 100 g. fetaost
  • 5 stk. æg
  • 1 dl. creme fraiche
  • 0,5 bundt frisk basilikum
  • salt/peber

Fremgangsmåde

  1. Først laves tærtedejen. Skær smør i små tern.
  2. Bland alle ingredienserne i en skål. Start med at samle dejen sammen med hænderne.
  3. Smuldr alle ingredienserne sammen og bliv ved med at arbejde med dejen til den samler sig.
  4. Du kan evt. tilsætte lidt vand, hvis du har svært ved at samle dejen.
  5. Når du har en ensartet dej, så formes den til en kugle. Pak den ind i husholdningsfilm.
  6. Sæt dejen på køl i 30 min.
  7. Tænd ovnen på 175 grader varmluft.
  8. Rul tærtedejen ud i lidt hvedemel til en cirkel, så den passer med et tærtefad på ca. 24-26 cm. i diameter. Prik bunden med en gaffel.
  9. Forbag bunden i den forvarmet ovn i 10 minutter. Imens den bager, så gøres fyldet klar.
  10. Pil rødløg og halver det. Skær i tynde skiver.
  11. Varm en pande op med lidt fedtstof.
  12. Kom rødløgene på panden. Vend dem godt rundt, så de bliver bløde.
  13. Tilsæt balsamico og akaciehonning. Lad løgene sautere ved lav varme til de er bløde og er blevet karamelliserede.
  14. Skær tomater i skiver. Smuldr feta i en skål.
  15. Pisk æg sammen med creme fraiche, salt/peber og finthakket basilikum.
  16. Tag tærtebunden ud af ovnen.
  17. Fordel halvdelen af rødløgene og smuldret feta på bunden.
  18. Kom æggemassen på. Top med de resterende rødløg, mere feta og tomatskiver.
  19. Bag tærten i ovnen i ca. 25-30 minutter eller til æggemassen er fast og er en smule gylden.
  20. Tag tærten ud og lad den køle en smule af inden servering.
Bedøm denne ret

Opskrift på vegetartærte med karamelliserede rødløg og feta

Den absolut lækreste vegetartærte med karamelliserede rødløg, fetaost, basilikum og tomat. Vi har lavet en hjemmelavet fuldkornsbund, som gør, at tærten mætter godt. Den kan nydes til både frokost, aftensmad og resterne er også gode i madpakken. Rødløgene er blevet karamelliseret på pande med balsamicoeddike og lidt akaciehonning, hvilket giver dem en sødme og syrlighed, som smager så skønt i tærten.

Tærter er så undervurderede, hvis du spørger os. Det er en nem måde at få brugt ugens grøntsagsrester på, så vi laver ofte det i weekenden for at undgå madspild. I weekenderne, når vi har lidt ekstra tid, så bruger vi gerne lidt ekstra tid på frokosten. Og så er sådan en hjemmelavet grov tærte altså bare lækkert.

LÆS OGSÅ: Klik her og se alle vores opskrifter på tærter

Vegetartærte med karamelliserede rødløg og feta

Vegetarisk tærte med ost

Der er masser af grøntsager i den her tærte og så har vi lige piftet den op med lidt fetaost. Fetaost er lækkert i tærte, da det giver noget cremethed og også noget salt til tærten. Ofte har vi en rest feta tilbage i køleskabet efter ugens løb. I stedet for at smide den ud, så er den helt genial i en tærte. Og det er nærmest i hvilken som helst tærte. Den smager også skønt i en porretærte med skinke.

Selve æggemassen er simpel. Vi har blot pisket den med salt/peber, creme fraiche og noget frisk, finthakket basilikum. I stedet for mælk, så bruger vi ofte creme fraiche eller hytteost. Det giver luftigt æggefyld.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers.

Kommentarer

  1. Jeg lavede denne opskrift til en potluck, og det var et hit! Smagen var unik og lækker, og retten var nem at lave. Jeg vil helt sikkert lave denne igen.

Skriv en kommentar