Wienerschnitzel med brasede kartofler

Wienerschnitzel med brasede kartofler
Opskrift til personer Opskrift til 2 personer

Forberedelsestid

30 minutter

Tilberedelsestid

15 minutter

Samlet tid

45 minutter

Beskrivelse

Nem og lækker opskrift på Wienerschnitzel med det hele! Wienerschnitzel af kalv med brasede kartofler, smørsauce, ærter og dreng.

Ingrediensliste

  • Wienerschnitzel

  • 350 g. kalveschnitzel
  • 50 g. hvedemel
  • 50 g. rasp
  • 1 stk. æg
  • salt/peber
  • 75 g. smør
  • 2 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • Brasede kartofler

  • 500 g. kogte kartofler
  • 25 g. smør
  • 1 spsk. raps- eller solsikkeolie
  • salt
  • Dreng

  • 1 stk. økologisk citron
  • 1 ds. ansjosfileter
  • 2 spsk. revet peberrod
  • 2 spsk. kapers
  • salt/peber
  • Andet

  • 100 g. frosne ærter
  • 100 g. smør

Fremgangsmåde

  1. Først skal de brasede kartofler sættes over. Opvarm en en pande med smør og olie og lad det smelte.
  2. Skær kogte kartofler i grove tern og tilsæt dem til panden. Lad dem stege og blive gyldenbrune.
  3. Skær citronen i skiver. Læg ansjosfileter ovenpå og top med høvlet peberrod og kapers. Drys med salt og peber.
  4. Optø ærter i kogende vand og dræn dem.
  5. Bank nu dine schnitzler flade.
  6. Bland rasp med rigeligt salt og peber på en tallerken.
  7. Pisk æg på en tallerken med en gaffel.
  8. Hæld mel på en tallerken.
  9. Vend nu dine schnitzler først i mel, derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp.
  10. Opvarm en pande og smelt smør og olie.
  11. Steg dine schnitzler sprøde i cirka 4 minutter på hver side. De skal være gyldenbrune. Det er en god ide at stege dem hver for sig og tilsætte nyt fedtstof ved hver ny schnitzel du steger.
  12. Smelt smør i en gryde og lad det blive gyldent. Så har du smørsaucen klar.
  13. Anret nu dine schnitzler på en tallerken med brasede kartofler, kogte ærter, en dreng og smørsauce ved siden af.
Bedøm denne ret

Opskrift på wienerschnitzel med brasede kartofler

En klassisk omgang wienerschnitzel med brasede kartofler, ærter, smørsauce og dreng. En sprød og smagfuld wienerschnitzel af kalv, som er så nem at lave. Det er fantastisk aftensmad og så kræver det faktisk ikke ret meget at lave selv. Vi elsker at servere sådan en schnitzel som en lækker fredagsmenu eller weekendmenu. Den falder altid i god jord og kan også sagtens serveres for gæster.

Vi har lavet vores wienerschnitzel af kalv, men den kan også laves som skinkeschnitzel eller laves ud af svinemørbrad. Men traditionelt set, så laves den af kalv. Derudover skal en selvfølgelig serveres “med en dreng”. Det er en citronskive, som toppes med ansjosfilet eller benfri sild, kapers og friskrevet peberrod. Det er lige prikken over i’et og smager så godt.

LÆS OGSÅ: Se alle vores aftensmadsopskrifter her

Wienerschnitzel med brasede kartofler

Wienerschnitzel tilbehør

Men hvad serverer man til sådan en sprød schnitzel? Sådan en wienerschnitzel af kalv serveres med brasede kartofler, som er kogte kolde kartofler, som brases på pande i smør og olie. Derudover serveres den med ærter og en simpel smørsauce. Det er generelt en simpel ret, men den smager simpelthen så godt. Der er intet der slår sådan en sprød schnitzel.

Hvis du skal servere en ret, som bare altid falder i god jord hos folk, så er det denne her ret, som du skal lave. En sikker vinder! Vi har endnu ikke mødt en, som ikke kan lide sådan en omgang.

Kan jeg bruge friske ærter?

Ja, skal den være endnu mere luksuriøs, så kan du bruge friskbælgede ærter. Det er fantastisk her om sommeren, når man kan få danske ærter.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi har også en app! Hvis du er interesseret i flere opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan se og købe lige her.

Skriv en kommentar