Makronkage

Makronkage
Opskrift til personer Opskrift til 8 personer

Forberedelsestid

10 minutter

Tilberedelsestid

40 minutter

Samlet tid

50 minutter

Beskrivelse

Opskrift på en gammeldags makronkage, som mormor lavede den. En lækker og svampet tvebakkekage med tvebakker.

Ingrediensliste

  • Bund

  • 200 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 200 g. smør
  • 4 stk. æg
  • 2 tsk. mandelessens
  • 1,5 dl. mælk
  • 250 g. hvedemel
  • Topping

  • 200 g. flormelis
  • 50 g. tvebakker

Fremgangsmåde

  1. Fordel æg i en skål med æggehvider og æggeblommer (hviderne gemmes til toppen).
  2. Opvarm ovnen til 190 grader alm ovn.
  3. Sukker, smør, vaniljesukker og æggeblommer piskes sammen.
  4. Tilsæt mandelessens, mælk og hvedemel. Pisk til en ensartet dej med en elpisker.
  5. Kom bagepapir i en form på cirka 21×21 cm eller en springform Ø22 cm.
  6. Hæld dejen i og bag den i 25-30 minutter på nederste rille.
  7. 10 minutter inden kagen er færdig piskes æggehvider stive. Vend herefter flormelis og knuste tvebakker i dejen og hæld det ovenpå kagen. Bages yderligere 10 minutter i midten af ovnen.
  8. Lad kagen køle af.
Bedøm denne ret

Opskrift på makronkage

Her får du opskriften på en gammeldags makronkage. Sådan en rigtig mormor-kage, som desværre er gået lidt i glemmebogen. Det vil vi ændre på nu og har derfor lavet vores version af den klassiske makronkage, som bliver bagt med tvebakker. Sådan en rigtig kompakt og lækker kage, som nærmest bliver helt konfektagtig. Det er en af de kager, som ikke kræver de vilde ingredienser, men som bare bliver helt fantastisk. Det er en god kaffe-kage. Du ved, sådan en kage, som kun bliver bedre sammen med en god kop kaffe.

Det er en kage, som er nem at bage og som ikke kræver mange ingredienser. Det er også en kage, som er forholdsvis billig i forhold til så mange andre kager. Så den er også god at bage, hvis man skal lave kage til mange.

LÆS OGSÅ: Se alle vores opskrifter på lækre og nemme kager her

Makronkage

Tvebakkekage opskrift

Det her er vores bedste opskrift på en tvebakkekage. Det er egentlig lidt skørt, hvorfor den kaldes en makronkage, når den bages med tvebakker. Men uanset om du kalder den for en makronkage eller en tvebakkekage, så er det virkelig den skønneste bradepandekage.

Man kan også komme syltetøj i mellem selve kagelaget og tvebakkelaget på toppen. En syrlig hindbærmarmelade vil gøre det godt, da den kan give noget syrligt modspil til den ellers søde kage. Men vi har altid fået den uden marmelade, så vores opskrift skulle selvfølgelig også være uden.

Følg med på de sociale medier
Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.

Kommentarer

    1. Hej,

      Til bunden bruger man kun æggeblommen, så det er æggehviden derfra, som du skal bruge til toppen 🙂

      Kh

  1. Hold da helt K**^* hvor er den dog lækker, nem, god og velsmagende 🙈
    Nyeste favorit – og det gælder HELE familien
    TAK for jer ❤️❤️

  2. Kan den fryses? Og hvis den kan, skal man så vente med topping og “bage” den på senere?

    Mvh
    Susi

Skriv en kommentar