Kyllingesuppe med grøntsager Klar suppe med grøntsager og suppehorn Opskrift til 12345678910111213141516171819202122232425262728293031323334353637383940 personer Opskrift til 2 personer Forberedelsestid 10 minutter Tilberedelsestid 25 minutter Samlet tid 35 minutter Del Pin Print Beskrivelse Opskrift på en klar suppe med grøntsager og suppehorn, som er kogt på en hel kylling. En lækker kyllingesuppe, som er kogt på en hel kylling fra De Danske Familiegårde. Ingrediensliste 1 stk. kyllingeskrog (fra De Danske Familiegårde) 1 stk. hønsebouillonterning 1 stk. løg 0,5 bundt bladselleri 200 g. gulerod 8 dl. vand 100 g. mascarpone salt/peber 100 g. suppehorn 0,25 bundt frisk timian KØB PÅ NEMLIG Fremgangsmåde Opvarm en gryde med fedtstof. Brun skroget af. Hak løg fint. Skær gulerødder og bladselleri i skiver. Tilsæt grøntsagerne i gryden. Tilsæt vand og smuldret bouillonterning. Tilsæt salt og peber. Sæt låg skråt på og lad det simre i 25 minutter. Tag nu skroget op og skrab evt. det resterende kylling af og kom tilbage i suppen. Kog suppehorn efter pakkens anvisning. Du kan også komme dem i suppen og koge dem der, men så vil de svulme en del op, så vi kogte dem ved siden af og blandede i suppen, når den var serveret. Tilsæt mascarpone i suppen og smag til med salt og peber. Anret suppen og top med frisk timian. Bedøm denne ret Lås skærm Reklame: Opskriften er lavet i samarbejde med De Danske Familiegårde Opskrift på kyllingesuppe med grøntsager På den tredje og sidste dag af vores udfordring står den på kyllingesuppe med grøntsager. Som du måske har fulgt med i, så har vi de sidste tre dage kørt en challenge med De Danske Familiegårde, hvor vi har skulle forvandle én hel gårdkylling til tre måltider. Det er blevet til karry-pastasalat med kyllingebryst, bagte ris med kyllingelår og i dag en kyllingesuppe med grøntsager. Sådan kan man altså nemt bruge en hel kylling til tre forskellige retter. Du får dermed så meget ud af en enkelt kylling, som man kan og der er intet, som går til spilde. Det er bæredygtigt og økonomisk, hvilket vi jo går meget ind for. Derudover er der brugt en gårdkylling fra De Danske Familiegårde. Det er danske gårdkyllinger, som lever under forhold, hvor der er fokus på dyrevelfærd og hvor kyllingerne vokser langsomt i deres eget tempo. Når man nu skal have kylling, så er det også fedt at det bliver gjort på en ordentlig måde. LÆS OGSÅ: Crispy chicken med grøntsagssauce Suppe med kylling og grøntsager Det er en smagfuld og lækker suppe med kylling og grøntsager. Man får altså bare sådan en smagfuld kyllingesuppe, når man koger selve skroget af kyllingen. Så generelt vil vi anbefale altid at gemme skroget. Det kan der koges dejlig suppe af eller bouillon, som du kan bruge i så mange forskellige retter. Den her kyllingesuppe er en børnevenlig version, hvor der er tilsat gulerødder, bladselleri og og kogte suppehorn. Den har en mild og lækker smag, som vi vil vove at påstå, at de fleste kan lide. Følg med på de sociale medier Følg endelig med på vores Instagram eller Facebook, hvor du vil få daglig madinspiration. Husk at du kan blive medlem af ”Mit Mummum”, hvor du får din egen personlige profil med en række nye funktioner. Læs mere lige her. Vi vil elske at få dig med i vores madunivers. Er du vild med vores opskrifter, så har vi også udgivet kogebøger, som du kan købe her.